Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταργούν ειδικότητες σε ΤΕΣ και Νυχτερινά

Η πολιτική λιτότητας και υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, αλλά και τα αδιέξοδα της πολυσυζητημένης "αποκέντρωσης" εμφανίζονται σε όλο τους το μεγαλείο στον Πειραιά, ύστερα από την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας να συμπτύξει τμήματα Τεχνικών Σχολών και Νυχτερινών Σχολείων και να καταργήσει ειδικότητες.

Η απόφαση, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Γ. Μαρωνίτη, αποτελεί σοβαρό χτύπημα στην τεχνική εκπαίδευση στο νομό, καθώς στα τμήματα αυτά φοιτούν νέοι εργατικών περιοχών που πλήττονται από την ανεργία και τους σπρώχνει στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ κυριολεκτικά πετά στο δρόμο τους μαθητές των Νυχτερινών Σχολείων. Η απόφαση προβλέπει συμπτύξεις τμημάτων της Β και Γ Τάξης του 2ου Εσπερινού ΤΕΛ Πειραιά, 1ης ΤΕΣ Πειραιά, 4ης ΤΕΣ Πειραιά, 3ης Εσπερινής ΤΕΣ Πειραιά και 1ου ΤΕΛ Πειραιά.

Η απόφαση διαπνέεται από μια λογική που υπαγορεύει ότι τα τμήματα ειδικοτήτων, που έχουν λίγους εγγεγραμμένους μαθητές, εντάσσονται στα τμήματα με παρεμφερείς ειδικότητες με περισσότερους εγγεγραμμένους μαθητές, ενώ ειδικότητες που υπάρχουν σε περισσότερα από ένα λύκεια καταργούνται και παραμένουν σε ένα λύκειο, αυτό που έχει τους περισσότερους εγγεγραμμένους. Την απόφαση του αντινομάρχη καταγγέλλει ως παράνομη, καθώς για την κατάργηση ειδικοτήτων απαιτείται υπουργική απόφαση, με ανακοίνωσή της η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών Πειραιά. "Φαίνεται πως βιάζονται να ξεμπερδέψουν με τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση και ιδιαίτερα με τους βιοπαλαιστές μαθητές των Νυχτερινών Σχολείων. Να τους "σπρώξουν" με το έτσι θέλω στα ιδιωτικά ή να τους αφήσουν χωρίς κανένα εφόδιο", υπογραμμίζει η ΔΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ