Παρασκευή 29 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Δυστοκία και παρασκήνιο για τον διευθύνοντα σύμβουλο

Σε θέατρο με πολλές πράξεις αλλά και έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται η διαδικασία για την επιλογή του νέου διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ. Μια διαδικασία που μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται τουλάχιστον από δυστοκία και θέτει εύλογα ερωτηματικά για τη διαφάνεια και το κύρος της. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει με τον τρόπο της τις πιθανές συγκρούσεις και τα "ενδιαφέροντα" που αναπτύσσονται γύρω από την τελική επιλογή του νέου προσώπου που θα κάνει "κουμάντο" στον ΟΤΕ για την επόμενη πενταετία. Ετσι, σήμερα, για δεύτερη φορά μέσα στη βδομάδα, το θέμα θα έρθει προς συζήτηση σε έκτακτο ΔΣ και πάλι εκτός ημερήσιας διάταξης.

Και όλα αυτά όταν στην προηγούμενη συνεδρίαση, χωρίς τις ψήφους των εργατικών εκπροσώπων - είχαν αποκλειστεί από το όργανο, επειδή μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν προώθησε (!) σχετική τροπολογία που θα παρατείνει τη θητεία τους μέχρι τη διενέργεια των νέων εκλογών - το ΔΣ είχε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο και τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο να προτείνουν στην κυβέρνηση, που τελικά και θ' αποφασίσει, τα βιογραφικά δύο υποψηφίων. Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δυσαρεστήσει άλλους συνυποψήφιους, ορισμένοι από τους οποίους εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσβάλουν τη διαδικασία επιλογής. Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, η εταιρία (ΚΑΝΤΟΡ) που την είχε αναλάβει, δεν έχει παρουσιάσει τα κριτήρια αλλά και τους λόγους σύμφωνα με τους οποίους απέρριψε τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και κατέληξε στις συγκεκριμένες προτάσεις.

Την ίδια στιγμή η λοταρία για το όνομα του νέου διευθύνοντα συμβούλου συνεχιζόταν προκαλώντας ανησυχίες στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του Οργανισμού, αφού η επιλογή του είναι πιθανόν να επιδράσει και στη σύνθεση της ομάδας των γενικών διευθυντών του ΟΤΕ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, πως τα δύο βιογραφικά που έχουν διαρρεύσει προς τον Τύπο δεν εκπληρούν τα τυπικά προσόντα, αφού ο ένας υποψήφιος δε γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα, ενώ από το δεύτερο βιογραφικό δεν προκύπτει προηγούμενη εμπειρία του υποψήφιου στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ