Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΞΕΘΕΜΕΛΙΩΝΟΥΝ
την κοινωνική ασφάλιση

Και νέα προνόμια πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση στο μεγάλο κεφάλαιο, εφαρμόζοντας τη "Λευκή Βίβλο"

Καίριο χτύπημα στα ίδια τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την υλοποίηση των πιο αντιδραστικών μέτρων της "Λευκής Βίβλου".Ετσι, χτες υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την πρόθεση της κυβέρνησης να απαλλάξει τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους εργάτες 20 - 25 ετών!Εμφανίστηκε, δε, το μέτρο αυτό σαν μέτρο ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων! Των νέων που ήδη με τους αντισφαλιστικούς νόμους της ΝΔ, έχουν τοποθετηθεί σ' ένα απαράδεκτο ασφαλιστικό καθεστώς δεύτερης ταχύτητας!

"Πατώντας", δηλαδή, σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη σκληρή πραγματικότητα, του ποσοστού ανεργίας των νέων (24,6%), τορπιλίζει ουσιαστικά το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα και φορτώνει στις πλάτες όλων των εργαζομένων τα νέα προνόμια των μεγαλοεργοδοτών. Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας ομολόγησε ότι πρόκειται για ένα μέτρο στο πνεύμα αυτού "που ο Ζ. Ντελόρ αποκάλεσε μείωση του μη μισθολογικού κόστους"!

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση επιχειρεί να "καθαρίσει" με τους νέους, ο ΣΕΒ, σε συνέντευξη Τύπου χτες, άνοιξε ξανά το θέμα του "προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος", που - αν εφαρμοστεί - θα αποτελέσει τον σύγχρονο Καιάδα για τους ηλικιωμένους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ