Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος γύρος προεδρολογίας

Σε "αναπτέρωση" της προεδρολογικής ονοματολογίας, μετά το "πράσινο" φως που έδωσε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, προχώρησαν χτες με τοποθετήσεις τους στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Το όνομα του Κ. Στεφανόπουλου έπεσε και πάλι στην "πασαρέλα" των υποψηφίων από μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ. Τακτική που έχει όλα τα χαρακτηριστικά του "καψίματος" υποψηφίων και δε θα πρέπει να αποκλειστεί να σχετίζεται με τις τελικές προσωπικές επιλογές του Α. Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις προς τον "Φλας" ο Γ. Μαγκριώτης ανέφερε ότι ο Κ. Στεφανόπουλος "φαίνεται να έχει τα στοιχεία για τη συγκέντρωση μιας μεγάλης πλειοψηφίας που κατά τη γνώμη μου πρέπει να συγκεντρωθούν στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας...". Από την πλευρά του ο Στ. Τζουμάκας δήλωσε ότι ο Κ. Στεφανόπουλος "στην πλειοψηφία των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου έχει τις περισσότερες προτιμήσεις". Με θετικό επίσης τρόπο για το πρόσωπο του Κ. Στεφανόπουλου εκφράστηκαν χτες και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως οΓ. Δρυς και ο Ν. Αλευράς.Η εμφάνιση του τελευταίου αποτελεί σε ένα βαθμό απάντηση στα αναγραφόμενα για την "προβληματική" στάση που θα τηρήσει στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Γ. Αλευράς.

Οσον αφορά τον Α. Τσοχατζόπουλο,δήλωσε χτες ότι θεωρεί "αδιανόητο" και "αδύνατον" να υπάρξει διαφοροποίηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον υποψήφιο που θα προταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατέληξε εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τη συνοχή του κόμματος. Βέβαια, όπως φαίνεται, το ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει τον "κίνδυνο" της μη συνοχής της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας για την εξασφάλιση συμφωνίας με άλλα κόμματα για την προώθηση των επιλογών του. Παράλληλα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ερωτώμενος για το αν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού "φωτογραφίζουν" τον Κ. Στεφανόπουλο, επανέλαβε ότι θα επιδιωχτεί υποψηφιότητα "ευρύτατης αποδοχής" και υποστήριξε ότι οι τοποθετήσεις του Α. Παπανδρέου "δε φωτογραφίζουν" πρόσωπα. Επίσης επιβεβαίωσε ότι θα είναι μεταξύ εκείνων που "θα αναλάβουν να προετοιμάσουν μια σειρά από αναγκαίες επαφές" με τα υπόλοιπα κόμματα γύρω από το ζήτημα. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιες επαφές έχουν ήδη αρχίσει από πλευράς του Α. Λιβάνη. Οσον αφορά τα περί επίσπευσης των διαδικασιών απάντησε: "δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για επίσπευση".

Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "ο χρονικός ορίζοντας μέσα στον οποίο εξελίσσονται όλα αυτά καθορίζονται από το Σύνταγμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ