Πέμπτη 26 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αόρατα τα "πολλαπλά κέντρα"

Στα περί "πολλαπλών κέντρων" που "εκχυδαφιζουν την πολιτική" και τα οποία"στηλίτευσε" προχτές ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οπως ήταν φυσικό δεν επιχείρησε να κατονομάσει αυτά τα περιβόητα "κέντρα", αλλά θεώρησε σκόπιμο να κάνει μνεία στην "ιδιαίτερα προσεγμένη και κοινά αποδεκτή διατύπωση" του πρωθυπουργού. Οταν ρωτήθηκε για το ρόλο του Τύπου στην "πλημμυρίδα της σκανδαλολογίας, της ανευθυνολογίας και της παραπολιτικής" θεώρησε σκόπιμο να αναφερθεί στο μη ενιαίο του Τύπου και του ύφους που αυτός χρησιμοποιεί. Πέρα από τις ηθικολογίες, ο Ε. Βενιζέλος δεν απέφυγε να αναφερθεί στη "βλαπτική για το πολίτευμά μας και για το σύνολο του πολιτικού συστήματος" τακτική που ακολουθεί ο Μ. Εβερτ, ο οποίος "θα έπρεπε να καταλαβαίνει", όπως συνέχισε ο εκπρόσωπος, ότι και ο ίδιος είναι θύμα των "πολλαπλών κέντρων". Αξίζει να αναφερθεί ότι όταν ο Ε. Βενιζέλος ρωτήθηκε επίμονα για τις συναλλαγές των"πολλαπλών κέντρων" με την πολιτική εξουσία και την παρουσία τους σε μεγάλα έργα, τηλεοπτικούς σταθμούς κλπ., κατέφυγε σε ευφυολογήματα του τύπου"συναλλαγή είναι και η εργασιακή σχέση"... ενώ διαφήμισε το καταρτιζόμενο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ως "εγγύηση" της διαφάνειας. Δεν παρέλειψε τέλος να υπενθυμίσει τη... νέα στάση του πρωθυπουργού απέναντι στην "Αυριανή".

  • Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στον "πόλεμο" μεταξύ των "μαχητών" της τιμής της πολιτικής και των "κέντρων" της παραπολιτικής που την "εκχυδαφιζουν", με χτεσινή του ανακοίνωση ο γαμπρός του πρωθυπουργού Θ. Κατσανέβας, που το όνομά του εμπλέχτηκε στα όσα ο Γ. Κουρής λέει τον τελευταίο καιρό, δήλωσε ότι "τις αρχές... και την αξιοπρέπειά μου δεν τις αντάλλαξα με οποιαδήποτε θέση... Αν έκανα το αντίθετο η θέση μου σήμερα στην πολιτική ιεραρχία θα ήταν εντελώς διαφορετική".
  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ,ερωτηθείς αν συμφωνεί με την άποψη του Α. Παπανδρέου ότι ο πολιτικός κόσμος βάλλεται από διάφορα κέντρα, απάντησε: "Ενδεχομένως βάλλεται ο πολιτικός κόσμος. Το ερώτημα που υπάρχει όμως είναι τι κάνει ο πολιτικός κόσμος για να μη δίνει τις δυνατότητες να βάλλεται".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ