Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Προδιαπραγματευτικές βολιδοσκοπήσεις

ΠΕΚΙΝΟ. -

Την προσδοκία πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν τις "παράλογες απαιτήσεις τους" για την καλύτερη προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, εξέφρασε χτες το Πεκίνο, λίγες μέρες πριν τις εμπορικές συνομιλίες Κινέζων και Αμερικανών αξιωματούχων, που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο αξιωματούχο της κινεζικής κυβέρνησης, μετέδωσε χτες ότι "από τότε που η αμερικανική πλευρά έθεσε στο διαπραγματευτικό τραπέζι πολλές παράλογες απαιτήσεις, οι δύο χώρες απέτυχαν να φθάσουν σε συμφωνία στη διάρκεια των προηγουμένων εμπορικών συνομιλιών". Το ίδιο 24ωρο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε ότι "η κινεζική πλευρά θα αντιμετωπίσει τις διαπραγματεύσεις (με τις ΗΠΑ), κάνοντας ρεαλιστική προσέγγιση του ζητήματος, όπως έκανε πάντοτε και στο παρελθόν"...

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει στις 26 Φλεβάρη το δασμό στις εισαγωγές 35 κατηγοριών κινεζικών προϊόντων. Το ίδιο 24ωρο, το Πεκίνο απάντησε με το ίδιο νόμισμα, προχωρώντας στην αύξηση κατά 100% των δασμών σε ορισμένες κατηγορίες αμερικανικών προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ