Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Γκονζάλες: "Δεν παραιτούμαι"

ΜΑΔΡΙΤΗ. -

Τη στιγμή που τα πολιτικά σκάνδαλα "πνίγουν" την Ισπανία, ο πρωθυπουργός της χώρας Φελίπε Γκονζάλες δηλώνει αποφασισμένος να μη διαλύσει το Κοινοβούλιο και να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

"Πιστεύω ότι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε στη Δημοκρατία μας είναι να συνεχίσουμε τα έργο που μας έχει ανατεθεί", τόνισε ο Γκονζάλες στην ετήσια ομιλία του στο Κοινοβούλιο και πρόσθεσε ότι "η δυσαρέσκεια στο μέσο της θητείας είναι κάτι φυσιολογικό σε πολλές χώρες, αλλά δε συνοδεύεται από την απαίτηση για πρόωρες εκλογές".

"Ζούμε τη μακρότερη περίοδο σταθερότητας στην πρόσφατη ιστορία μας και δεν προτίθεμαι να κάνω οτιδήποτε που να τη διακόψει", ανέφερε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του δεν έδρασε ποτέ έξω από τα όρια της νομιμότητας στον αγώνα της κατά των Βάσκων ανταρτών και διακήρυξε πως "θα κερδίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας" μιας και "πρόκειται για απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μου".

Λόγος γίνεται, μεταξύ άλλων και για την ανάμειξη της κυβέρνησης Γκονζάλες στις αντι - τρομοκρατικές ομάδες θανάτου (γνωστή με τα αρχικά GAL), που πήρε την ευθύνη των δολοφονιών τουλάχιστον 20 μελών της αυτονομιστικής ομάδας των Βάσκων ΕΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ