Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Νέος πρωθυπουργός

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. -

Με την ελπίδα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα και να αποφευχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός της χώρας προσφέρθηκε να παραιτηθεί και να αναλάβει την κυβέρνηση ο νυν πρόεδρος του κοινοβουλίου, Γιόζεφ Ολέκσι.

Ετσι, ο πρωθυπουργός Βάλντεμαρ Πάβλακ προσφέρθηκε να παραιτηθεί και να ανατεθεί η πρωθυπουργία σε μέλος του άλλου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού και νυν πρόεδρο του κοινοβουλίου. Εθεσε, όμως, ως όρο να ανατεθεί το αξίωμα του προέδρου της Βουλής σε μέλος του κόμματός του και συγκεκριμένα στον Γιόζεφ Ζικ.

Την πρόταση του Πάβλακ υποστήριξαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ και ο Βαλέσα υποστήριξε πως δεν αντιτίθεται στο διορισμό αυτό, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Φυσικά, θα χρειαστεί και η έγκριση του 460μελούς κοινοβουλίου της χώρας. Ομως, απ' ό,τι φαίνεται δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα μιας και η "Συμμαχία της Δημοκρατικής Αριστεράς" του Ολέκσι διαθέτει 160 βουλευτές και το "Αγροτικό Κόμμα" του Πάβλακ έχει 130 βουλευτές, δίνοντάς τους, έτσι, μια άνετη πλειοψηφία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ