Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟ
Αντιισλαμική συνεργασία

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Μπροστά στον κίνδυνο, επέρχεται συνεργασία. Αυτό, τουλάχιστον, έχει δείξει η ζωή και αυτό πρέπει να σκέφτηκαν και τα "μεγάλα κεφάλια" του ΝΑΤΟ, τα οποία αποφάσισαν να αρχίσουν διάλογο με 5 χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, με προοπτική να αντιμετωπιστεί καλύτερα η, ολοένα και μεγαλύτερη, βιαιότητα των φανατικών ισλαμιστών.

Αξιωματούχοι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συμφώνησαν, χτες, να εξετάσουν από κοινού με συναδέλφους τους από την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Μαρόκο, την Τυνησία και τη Μαυριτανία το ενδεχόμενο της μεταξύ τους συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, η οποία μάλλον θα εγκαινιαστεί με ανταλλαγές αξιωματούχων από τις χώρες αυτές.

Χαρακτηριστικές είναι οι εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα αυτό ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Βίλι Κλάες, ο οποίος, σε συνέντευξη στην "Ιντιπέντεντ", μιλά για την έντονη ανησυχία που προκαλεί στους κόλπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας η άνοδος του ισλαμικού φανατισμού, "που αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για τη Δύση μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ