Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΜΕΞΙΚΟ
"Δηλητηριασμένο δώρο";

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οι ΗΠΑ και το Μεξικό κατέληξαν χτες σε συμφωνία σχετικά με τους όρους χορήγησης της οικονομικής βοήθειας ύψους 20 δισ. δολαρίων για την πολυπόθητη ανάκαμψη της μεξικανικής οικονομίας, μετά από οικονομικές διαπραγματεύσεις μιας βδομάδας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία επήλθε ένα 24ωρο μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Προέδρου του Μεξικού, Ερνέστο Ζεντίγιο, να αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια κατά 10%, αποσκοπώντας στην προσέλκυση του ξένου κεφαλαίου και στη σταθεροποίηση του μεξικανικού εθνικού νομίσματος (πέσο).

Το ίδιο διάστημα, ανώνυμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Προέδρου Ζεντίγιο εξέφραζαν φόβους για τη διόγκωση της δυσαρέσκειας των Μεξικανών που παραπονούνται πως η κυβέρνησή τους έχει παραδώσει σχεδόν ολοκληρωτικά τα κλειδιά ελέγχου της οικονομίας της χώρας στα χέρια της Ουάσιγκτον. Επίσης, ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη σημείωναν χτες πως η πολιτική των υψηλών επιτοκίων θα φέρει ως αποτέλεσμα το στραγγαλισμό της οικονομίας και την κατάρρευση χιλιάδων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων άνεργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ