Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σάλος για θανατική καταδίκη ανηλίκου

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Τελικά, οι ισλαμιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις δεν ικανοποιήθηκαν πλήρως με την επιβολή της ποινής του απαγχονισμού στον μόλις 14 χρόνων Σαλαμάτ Μασίχ και τον 40χρονο θείο του Ραχμάτα Μασίχ που τιμωρούνται με τον πλέον αυστηρό τρόπο γιατί υποτίθεται ότι πέταξαν χαρτιά με βλάσφημο περιεχόμενο κατά του προφήτη Μωάμεθ μέσα σε ένα τζαμί το Μάη του 1993...

Φανατικές ισλαμιστικές οργανώσεις υποσχέθηκαν χτες να επαναλάβουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, ώστε να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την απέχθεια που εκδήλωσε η τελευταία όταν έμαθε τη θανατική ποινή που εξέδωσε το δικαστήριο για τον ανήλικο Σαλαμάτ Μασίχ.

"Η Μπεναζίρ Μπούτο τραυμάτισε τα συναισθήματα των μουσουλμάνων όταν δήλωσε πως σοκαρίστηκε από τη δικαστική ποινή", ισχυρίστηκε ο Σαχαμπχάντα Φαζλ ουρ Ρεχμάν, αρχηγός της "Ομάδας των Ισλαμιστών Κληρικών". Ο Σαχαμπχάντα Φαζλ ουρ Ρεχμάν κάλεσε, μάλιστα, όλους τους μουσουλμάνους να κάνουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και να γίνουν μάρτυρες της πίστης τους με το να καταφερθούν κατά της Μπεναζίρ Μπούτο.

Στο μεταξύ, το ίδιο 24ωρο ο Σ.Μ. Ζαφέρ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, κάλεσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Λαχόρης να αθωώσει τους δύο χριστιανούς καταδικασθέντες σε απαγχονισμό, υποστηρίζοντας πως "η αθώωσή τους δε θα αποτελέσει νίκη της υπεράσπισης, ούτε ήττα της πολιτικής αγωγής, αλλά θρίαμβο του Ισλαμικού Δικαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ