Τετάρτη 22 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Δικαστική εμπλοκή για το Ε+ΔΚIΤΖ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ζήτησε χτες από το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας να αποζημιώσει όλους τους ανθρώπους, που μολύνθηκαν από το ιό του Ε+ΔΚIΤΖ στα νοσοκομεία της χώρας. Αλλά το υπουργείο Υγείας αρνήθηκε να το κάνει.

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Γ. Χαλάουερ επισκέφτηκε χτες τη Ρουμανία, στα πλαίσια ενός σεμιναρίου για την πρόληψη του Ε+ΔΚΙΤΖ και τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας πρέπει να υιοθετήσει "ένα σύστημα αποζημιώσεων για τα άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό σε κάποιο ιατρικό ίδρυμα, είτε από μεταγγίσεις αίματος, είτε από τη χρήση μη αποστειρωμένων ιατρικών εργαλείων".

Η έκκληση έγινε με την ευκαιρία της έναρξης της πρώτης δίκης στη Ρουμανία, με αφορμή το θέμα του Ε+ΔΚΙΤΖ, και εκδικάζει αγωγή που κατέθεσαν οι γονείς ενός 6χρονου κοριτσιού εναντίον του ρουμανικού υπουργείου Υγείας για αμέλεια. Το κοριτσάκι φαίνεται πως είχε προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό σε ένα νοσοκομείο της χώρας το 1992.

Το υπουργείο Υγείας αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι το παιδί είχε προσβληθεί από τον ιό του Ε+ΔΚΙΤΖ στο σπίτι του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ