Κυριακή 12 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παναθηναϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη

Οργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή των πρωτοβάθμιων σωματείων στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος

Με τη διοργάνωση παναθηναϊκού πανεργατικού συλλαλητηρίου, την Τρίτη 14 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος,απαντούν οι εργαζόμενοι της Αθήνας στην αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, στην όξυνση του αυταρχισμού. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, πήρε η Συντονιστική Επιτροπή 30 πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας.

"Η κυβέρνηση - τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση - με την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας που εφαρμόζει, με την περικοπή των δαπανών για τη δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, με περιορισμό του κράτους πρόνοιας, με την αύξηση των φορολογικών βαρών στους εργαζόμενους, με την αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, μέσω της εφαρμογής της "Λευκής Βίβλου", με το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, το κλείσιμο μιας σειράς επιχειρήσεων και τη συνακόλουθη όξυνση της ανεργίας, οδηγεί τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την απόγνωση, οδηγεί στη διάλυση της οικονομίας και της παραγωγικής βάσης της χώρας".

Τα ανώτερα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος - επισημαίνεται - έχουν μετατραπεί σε όργανα επιβολής της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των βιομηχάνων. Αρνούνται να μπουν μπροστά αγωνιστικά. Το κενό της απουσίας τους, έρχονται να καλύψουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, δίνοντας διέξοδο και προοπτική στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα και γνήσια ΑΤΑ. Μέτρα ενάντια στις απολύσεις και ανακούφισης των ανέργων. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, παιδεία και ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων που αφαιρούνται από τη "Λευκή Βίβλο". Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Κατώτερη σύνταξη ίση με 20 ημερομίσθια της ΕΓΣΣΕ. Πάλη ενάντια στα κρυφά και φανερά σκάνδαλα.

Και στην Πάτρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, την Τρίτη στις 14 Μάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της Πάτρας. Την πρωτοβουλία πήραν 7 πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης. Πρόκειται για τα συνδικάτα Οικοδόμων και Μετάλλου και τα σωματεία Κόκα - Κόλα, Αλουκάν, Δούρου, Μουσικών δήμου και "Χαρτελλάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ