Κυριακή 12 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
6Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΕ
Ολοκληρώνεται σήμερα με εκλογή νέου ΔΣ

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ένα ψήφισμα που το υπογράφουν χιλιάδες γυναίκες και άνδρες απ' όλη τη χώρα, παρέδωσαν χτες το μεσημέρι στο υπουργείο Τύπου και Πληροφοριών οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ).

Με πορεία από το ξενοδοχείο "Πρέζιντεντ", όπου από το απόγευμα της Παρασκευής διεξάγεται το 6ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, ως το υπουργείο Τύπου οι γυναίκες από τις περιοχές όλης της χώρας εξέφρασαν την αγανάκτηση και οργή τους "για τα μέσα μαζικής συσκότισης" που προσβάλλουν και εξευτελίζουν τη γυναικεία προσωπικότητα. Εξάλλου χτες το απόγευμα αναπτύχθηκαν από τις συνέδρους, κυρίως της επαρχίας, τα θέματα που απασχολούν τη σημερινή Ελληνίδα αλλά και γενικότερα την κοινωνία μας. Θέματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία και το δικαίωμα των γυναικών στη δουλιά και τη ζωή, την υποαπασχόληση, την κοινωνική πολιτική, το κράτος πρόνοιας κ. ά.

Νωρίτερα χαιρετισμούς απηύθυναν η Ιουλία Πλουμπίδου από την ΠΕΑΕΑ, εκπρόσωποι των ξένων αντιπροσωπειών από την Τουρκία και η συγγραφέας Πέπη Δαράκη. Οι εργασίες του Συνεδρίου τελειώνουν σήμερα το απόγευμα με εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ