Παρασκευή 3 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ
"Εφάρμοσα τους κανονισμούς"

Ο διεθνής διαιτητής Β. Νικάκης μιλά στο "Ρ" και απαντά αναλυτικά σε όλες τις κατηγορίες που του προσάπτει ο Ολυμπιακός

Σχέσεις... οργής από χτες ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον διεθνή Αγρινιώτη διαιτητή Βασίλη Νικάκη. Οι ερυθρόλευκοι πνέουν τα μένεα για τον ρέφερι και τον θεωρούν υπεύθυνο για τον αποκλεισμό την ομάδας από τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Από κύκλους της ΠΑΕ διέρρευσε ότι το "κατηγορώ" σε βάρος του Νικάκη εστιάζεται στα παρακάτω: στο 16 δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κολιτσιδάκη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ιβιτς. Στον ίδιο παίκτη "χαρίστηκε" και στο 26. Ακόμη δεν απέβαλε τον Καλιτζάκη στη φάση του 53' όπου κλάδεψε τον Αλεξανδρή, ενώ είχε ήδη δεχτεί κίτρινη κάρτα. Ακόμη το κατηγορητήριο προς τον Νικάκη κορυφώνεται στο γεγονός ότι από μόνος του οδήγησε το ματς στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι καθορίζοντας το τελικό αποτέλεσμα. Παράπονο οι ερυθρόλευκοι έχουν και στην αυστηρότητα που επέδειξε στις δυο ομάδες. Στο φύλλο αγώνα αναφέρει ότι ο Καραπιάλης τον έβρισε, όμως απορούν γιατί δεν έγραψε τίποτα για παίκτη του Παναθηναϊκού αφού στον καταλογισμό του πέναλτι στο 90 δεν του μιλούσαν στον... πληθυντικό. Επίσης οι κάρτες είναι 10-4 κατά των Πειραιωτών και στα δυο παιχνίδια σε ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη. Η ΠΑΕ ζητάει προστασία από το "οργανωμένο έγκλημα" και ζητάει από την επιτροπή διαιτησίας να δείξει ανάλογη ευαισθησία στην περίπτωση αυτή, όπως στο παρελθόν με τους Κολοκυθά, Κουκούλα. Τέλος, διερωτάται γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΟ Κώστας Τριβέλλας ανέβαλε το προγραμματισμένο για χτες ΔΣ, ίσως - όπως αναφέρουν κύκλοι της ΠΑΕ - για να περάσει ο απόηχος του αγώνα.

Χτες ο μάνατζερ των "κόκκινων", Αρης Ποφιλας, διευκρίνισε ότι ποτέ δε μίλησε επίσημα για "17 Νοέμβρη" και αναφέρει ότι παραποιήθηκε το νόημα των δηλώσεών του...

"Γιατί δεν απέβαλε Κολιτσιδάκη - Καλιτζάκη"

Ομως στις ανεπίσημες έστω καταγγελίες του Ολυμπιακού ο Βασίλης Νικάκης δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο "Ρ" επικοινώνησε χτες το απόγευμα τηλεφωνικά με τον έμπειρο διαιτητή στο Αγρίνιο που δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει στις κατηγορίες των ερυθρολεύκων. Χαρακτηριστικά τονίζει: "Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οσον αφορά τις περιπτώσεις Καλιτζάκη, Κολιτσιδάκη έκρινα πως ήταν σωστό, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του κανονισμού, ότι δεν έπρεπε να δείξω την κόκκινη κάρτα. Σε ένα ντέρμπι οι αποβολές δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα και δύσκολα αποβάλεις παίκτη. Ας μην ξεχνάμε ότι περίπτωση αποβολής μπορούσε να υπάρξει με τους Καραπιάλη και Ιβιτς που είχαν κάρτα, όμως τους προστάτευσα. Οσον αφορά τις κάρτες στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Ιβιτς πήρε κίτρινη γιατί πανηγύρισε εκτός αγωνιστικού χώρου, ο Καραπιάλης εμπόδιζε εκτέλεση φάουλ, ο Χαντζίδης έκανε καθυστέρηση στα αράουτ, ο Καραταφιδης έπιασε τα χέρια του Βάντσικ. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πού είναι η αδικία. Τον ΚΑΠ εφάρμοσα. Τα πέναλτι ήταν όλα πεντακάθαρα και σας πληροφορώ ότι κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού δε μου είπε τίποτα όταν καταλόγισα αυτό σε βάρος τους στην εκπνοή. Τονίζω κατηγορηματικά ότι δε φοβήθηκα σε καμιά περίπτωση του αγώνα".

|1491|εα1- Είστε ικανοποιημένος γενικότερα από την απόδοσή σας;|1490|εα0

- "Τα πήγα πολύ καλά. Εγιναν ορισμένα ανθρώπινα διαιτητικά λάθη, όμως σε καμία περίπτωση δε διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα".

|1491|εα1- Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Ποφιλα τι έχετε να απαντήσετε; Είπε σκληρές κουβέντες για το άτομό σας.|1490|εα0

- "Αν ήμουν στημένος δε θα περίμενα στο 88' για να κάψω τον Ολυμπιακό. Τώρα σχετικά με αυτά που είπε για μένα αν τα αποδείξει, ευχαρίστως να είμαι το πρώτο θύμα στην εξυγίανση της ελληνικής διαιτησίας. Διαφορετικά είναι ένας κοινός συκοφάντης και του επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις".

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παίξτε μπάλα, όχι πόλεμο... (1997-01-12 00:00:00.0)
Αν έλειπε και ο διαιτητής... (1996-01-18 00:00:00.0)
Σύγκρουση στον αέρα (1995-02-19 00:00:00.0)
"Μπέμπηδες" με μεγάλα όνειρα (1995-02-12 00:00:00.0)
Η πολύ δύσκολη υπόθεση της θεραπείας (1995-01-22 00:00:00.0)
Επεσε από την Ακρόπολη και έμεινε όρθιος (1995-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ