Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ηχοι παράδοσης στον Περισσό

Κλαρίνο, λύρα, λαούτο. Οι ήχοι αυτών των οργάνων, όπως και άλλων, που έχουν καταγραφεί στο πάνθεον της παραδοσιακής μας μουσικής, θα πλημμυρίσουν την αίθουσα των Συνεδρίων του ΚΚΕ στον Περισσό, στην εκδήλωση - συναυλία την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μάρτη.

Μοναδικές μουσικές στιγμές λόγου και ήχου θα ζωντανέψουν από την Γιώτα Βέη,το κρητικό μουσικό συγκρότημα των Παντελή Δερμιτζάκη (λύρα), Βασίλη Διακομανώλη (κιθάρα), Αντώνη Ζαχαριουδάκη (λάουτο) και το χορευτικό συγκρότημα "Σούρμενα" του Δήμου Ελληνικού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται, με σκοπό τη διάσωση ενός ιδιαίτερα σημαντικού κομματιού ιστορικής μνήμης. Τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του ΚΚΕ.Σ' αυτή την τιτάνια προσπάθεια, μετά την καταστροφική πλημμύρα του Οκτώβρη, έδωσαν ήδη το δικό τους "παρών" καλλιτέχνες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, η Νένα Βενετσάνου, η Μαρίζα Κωχ, ο Μανώλης Μητσιάς, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Λέκκας, η Αιμιλία Υψηλάντη κ.ά.

Ο υπεύθυνος του χορευτικού συγκροτήματος "Σούρμενα", Γιώργος Σαραφίδης,δηλώνει στο "Ρ" ότι "είναι τιμή και χαρά, που μας καλεί το ΚΚΕ να λάβουμε μέρος σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση. Η διάσωση του αρχείου είναι και πρέπει να είναι εθνική υπόθεση".

Το χορευτικό συγκρότημα, συνοδευόμενο από τους μουσικούς Νίκο Μιχαηλίδη (ποντιακή λύρα) και Γιάννη Οικονομάκη (νταούλι), σε ένα πρόγραμμα μισής ώρας θα παρουσιάσει τους χορούς: Σαρίγκος, Σερεανίτσα, δύο τικ (σε ένα χορό), Πυρρίχιος χορός, χορός Κότσαρι και χορός Ομάλ Κερασούντας.

Για την εκδήλωση θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων. Συνολικά 1.100, προς 1.500 δραχμές η μία. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει εγκαίρως να τις προμηθευτούν από τα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, τα γραφεία της ΚΟΑ και της ΚΟΠ.

Οι προσκλήσεις για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ πωλούνται με ειδική τιμή, 1.000 δραχμές η μία, στα γραφεία της ΚΝΕ, Βεραντζέρου και Κοτοπούλη 11 (ΚΟΑ), 2ος όροφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ