"Γιορτινό τραπέζι" ονομάζεται το τελευταίο από τα επτά βιβλία μαγειρικής της Βέφας Αλεξιάδου.Με γνώση και φαντασία παρουσιάζονται 200 συνταγές και 19 γιορταστικά τραπέζια. Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "το βιβλίο έχει προορισμό να βοηθήσει τη σύγχρονη Ελληνίδα να οργανώσει σωστά τις γιορτινές εκδηλώσεις. Σε κάθε μενού περιλαμβάνονται όλες οι πρακτικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για την προετοιμασία του φαγητού, όπως και ιδέες για τη διακόσμηση, καθώς και τεχνικές οργάνωσης του χρόνου και του τρόπου μαγειρέματος".