Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ζωή του σημαδεμένου

Επιτέλους, απόψε μπορούμε να δούμε τηλεόραση, γιατί έχει κάποιες καλές ταινίες. Ας μη σπαταλήσουμε το χώρο σε προλόγους και κατευθείαν ας δούμε τι... θα δούμε.

Από το SEVEN Χ, λοιπόν, στις 21.00 "Συναγερμός στα αστέρια" του Φρανκ Μπαρζέιτζ. Η ταινία γυρίστηκε για προπαγανδιστικούς λόγους και έγινε με τη συμμετοχή πολλών σταρ, για να τονωθεί το ηθικό των Αμερικανών στρατιωτών κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι εξαιρετικό.

Από το STAR στις 22.00 "Στη χρυσή λίμνη" του Μαρκ Ράιντελ.

Μια ταινία τρυφερή, νοσταλγική, ανθρώπινη και τρυφερή, μια ιστορία που καταγράφει τις σχέσεις μεταξύ πατέρα και κόρης, μεταξύ παππού και εγγονού. Ενα υπέροχο τοπίο, μια πανέμορφη λίμνη, ένα τρομερό καλλιτεχνικό ζευγάρι: Χένρι Φόντα, Κάθριν Χέμπορν. Και μια απίστευτη κόρη: Τζέιν Φόντα.

Από το ΣΚΑ+ΔΚΙ στις 21.30 "Δύναμη του πυρός" του Μάικλ Γουίνερ.

Μια θεαματική περιπέτεια, γυρισμένη σε ένα εξωτικό νησί, στην Καραϊβική. Η χήρα ενός πλούσιου προσλαμβάνει τον πρώην εραστή της που έχει γίνει γκάνγκστερ για να βρει τους δολοφόνους του άνδρα της. Με τους: Σοφία Λόρεν, Τζέιμς Κομπέρν, Αντονι Φραντσιόζα, Βίκτορ Ματσιούρ.

Από την ΕΤ-2 στις 23.00 "Ανεξάρτητη ζωή" του Βιτάλι Κανιέφσκι.

Πριν από λίγες μέρες, είχε προβληθεί η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη "Μην κινηθείς, πέθανε, αναστήσου", που συγκίνησε βαθιά τους θεατές. Σήμερα, παρουσιάζεται η δεύτερη ταινία, η συνέχεια της πρώτης, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Βαλέρκα, που μεγάλωσε. Που έγινε 15 χρόνων και ψάχνει για τρυφερότητα, για έρωτα, για δουλιά, για ανθρωπιά. Ενας έφηβος, που διώχνεται άδικα από το τεχνικό λύκειο που φοιτά, που γνωρίζει έναν εφήμερο έρωτα με μια συνομήλική του και έπειτα αρχίζει να περιπλανάται στις εκβολές του ποταμού. Η ταινία βραβεύτηκε από το Φεστιβάλ Καννών του 1992. Με τους: Πάβελ Ναζάροφ, Ντινάρα Ντρουκάροβα.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 23.15 "Ο σημαδεμένος" του Μπράιαν ντε Πάλμα.Ο διάσημος συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν γράφει και φυσικά υπογράφει το σενάριο της ταινίας. Μια ταινίας, της οποίας η ιστορία αφηγείται την περιπέτεια ενός Κουβανού που πάει στην Αμερική και αρχίζει να κάνει αμερικανικά όνειρα και να τα κυνηγάει. Θα το πετύχει, θα γίνει ο πρώτος κακοποιός, θα παντρευτεί τη γυναίκα που αγαπάει, θα κολυμπάει στο χρήμα, αλλά θα είναι απελπιστικά μόνος. Παίζουν οι: Αλ Πατσίνο, Μισέλ Πφάιφερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ