Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαραίτητη πολιτική στήριξης της γεωργίας

Με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσσαλών αγροτών η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

"Τα αιτήματα της αγροτιάς μας είναι εκατό τοις εκατό δίκαια. Γι' αυτό ακριβώς τους αντιμετώπισε η κυβέρνηση και οι πληρωμένοι εκπρόσωποί της με την κατασυκοφάντηση και την παραπληροφόρηση. Προκαλούμε την κυβέρνηση άμεσα να πραγματοποιήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, να μεταδοθεί και από τα κρατικά, και να το ζητήσει, και από τα ιδιωτικά ηλεκτρονικά μέσα, ούτως ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει, να καταλάβει ποιος έχει την αλήθεια και ποιος έχει το άδικο. Επικρίνουμε ιδιαίτερα την κυβέρνηση, γιατί προεκλογικά υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιήσει το όπλο του "βέτο" για τα αγροτικά προϊόντα. Κι αυτό το όπλο δεν το χρησιμοποίησε ποτέ, μέχρι τώρα. Μόνο με αυτό το όπλο υπάρχει η δυνατότητα να προστατευτούν τα αγροτικά μας προϊόντα από τις επιλογές της ΕΕ. Ταυτόχρονα, βεβαίως, χρειάζεται μια πολιτική στήριξης των αγροτικών καλλιεργειών, μείωσης του κόστους παραγωγής, διαφορετικά η τραγική κατάσταση που βρίσκεται η αγροτιά στη χώρα μας θα δημιουργήσει ένα πρόσθετο πλήγμα και στους μικρομεσαίους και στους εργατοϋπαλλήλους, με δεδομένο ότι από την αγροτική οικονομία δε ζουν μόνο οι αγρότες, όπως ζουν, αλλά ολόκληρος ο ελληνικός λαός.

Εμείς καταθέσαμε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής και στο κυβερνητικό κόμμα έγγραφο, με το οποίο ζητάμε να πάρει την πρωτοβουλία η κυβέρνηση και να οργανώσει συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης. Αν ο κανονισμός μας έδινε αυτό το δικαίωμα θα το κάναμε μόνοι μας. Η κυβέρνηση πρέπει να φέρει το θέμα στη Βουλή και να δεσμευτεί για το πώς θα διασώσει τα αγροτικά προϊόντα, τον καπνό, το βαμβάκι, το λάδι, το σιτάρι. Αυτά τα προϊόντα που κάποτε στην Ελλάδα ήταν προϊόντα συναλλαγματοφόρα και σήμερα δεν επαρκούν για να ζήσει η αγροτιά, που ήδη είναι μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ