Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βόμβα στο πανεπιστημιακό άσυλο

Τη φασιστική νοοτροπία των βομβιστών της... "Αντιεξουσιαστικής Πάλης", που επιτέθηκαν προχτές με εμπρηστικούς μηχανισμούς κατά παραρτήματος του Παντείου στην Πλάκα, κατήγγειλε με χτεσινή του ανακοίνωση το πανεπιστήμιο.Προχτές στις εννέα το βράδυ άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια κι ένα μπετόνι βενζίνη, στην είσοδο του εργαστηρίου του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου (Χιλλ 3-5). Από την έκρηξη, προκλήθηκε πυρκαγιά στην είσοδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά στο πρόσωπο ο υπεύθυνος του μαθήματος Αθαν. Κούτσης, ο οποίος διακομίστηκε στο ΚΑΤ. Την ώρα εκείνη, 20 φοιτητές παρακολουθούσαν το μάθημά τους.

Η ανακοίνωση του Παντείου τονίζει ότι "αν το πανεπιστήμιο πρέπει πλέον να φρουρεί τις εγκαταστάσεις του, αποδυναμώνεται, στη συνείδηση των πολιτών, η οικουμενική αποδοχή της ιδέας του πανεπιστημίου ως ασύλου ελεύθερης έκφρασης γνώμης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών".

Επίσης, με ψήφισμά του, το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει τη δολοφονική ενέργεια και δηλώνει πως η τυφλή βία "δε μας πτοεί και κάνουμε έκκληση για ενεργή συμπαράσταση από όλους όσοι υπηρετούν την επικοινωνία και από κάθε άνθρωπο με δημοκρατική ευαισθησία".

Επίσης χτες τα ξημερώματα μια άλλη "επαναστατική" οργάνωση, οι... "Πυρήνες Επαναστατικής Βιας", πυρπόλησαν το ΙΧ του αστυφύλακα Ε. Νάσιου στο Ν. Κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ