Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΧΝΗ
Κατάληψη του δημαρχείου για το χαράτσι

Σε επ' αόριστο κατάληψη του δημαρχείου Πολίχνης προχώρησαν από χτες το πρωί κάτοικοι της περιοχής Μετεώρων, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πολίχνης, το οποίο ελέγχεται από τη δημοτική παράταξη που υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ, να χρεωθούν τα αυθαίρετα στους κατοίκους.

Οι κάτοικοι θεωρούν απαράδεκτη την απόφαση, γιατί περιορίζονται τα τετραγωνικά μέτρα, τα οποία θα τους παραχωρηθούν, τόσο ώστε να δημιουργείται ο κίνδυνος κατεδάφισης των σπιτιών τους και ταυτόχρονα, για να τακτοποιήσουν τα σπίτια τους, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τεράστια ποσά.

"Ο δήμος χρεώνει τα οικόπεδά μας με τιμές εξωφρενικές", δήλωσε στο "Ρ" η κ. Μαλλιαρού,πρόεδρος του συλλόγου αστέγων Μετεώρων, που συμμετέχει στην κατάληψη του δημαρχείου. "Η απόφαση αυτή είναι εισπρακτική", συμπληρώνει "και δεν έχει να κάνει με περιφρούρηση της γης. Αν ήταν αυτός ο λόγος θα έλεγαν "παίρνετε τα 200 ή 300 μέτρα και δε δικαιούσαστε ούτε πόντο". Η δημοτική αρχή όμως λέει πάρτε όσα θέλετε αρκεί να τα πληρώσετε "χοντρά"".

Οπως δήλωσαν οι κάτοικοι των Μετεώρων που παίρνουν μέρος στην κατάληψη, είναι ντροπή στη σημερινή εποχή να μην υπάρχει ρεύμα σε μια περιοχή όπου ζουν εκατοντάδες οικογένειες. "Ούτε να περπατήσουμε τη νύχτα μπορούμε, αφού δεν υπάρχει φωτισμός στους δρόμους. Ταλαιπωρούμαστε χρόνια στα λασπωμένα σοκάκια".

Μια από τις γυναίκες που παίρνουν μέρος στην κατάληψη είπε στο "Ρ": "Θέλουμε να καταγγείλουμε το δήμαρχο για τα μέτρα που παίρνει και που είναι αντιλαϊκά. Είμαστε άνθρωποι φτωχοί, μάνες με πολλά παιδιά και οι άνδρες μας είναι άνεργοι. Ταλαιπωρούμαστε 35 χρόνια εδώ στα Μετέωρα και λύση δε βλέπουμε να έρχεται. Οι γυναίκες πετάνε το γάλα των παιδιών τους, γιατί δεν έχουν ψυγείο και συχνά παρουσιάζεται στα παιδιά γαστρεντερίτιδα. Τα παιδιά διαβάζουν με γκαζόλαμπες. Σε ενάμιση χρόνο η Θεσσαλονίκη θα είναι πολιτιστική πρωτεύουσα κι εμείς ζούμε στο σκοτάδι".

Ενας άλλος κάτοικος προσθέτει: "Δεν υπάρχει ρεύμα και αποχέτευση και θέλουν να χρεώσουν με υπερβολικές τιμές τις καλύβες που έχουμε χτίσει πολλά χρόνια τώρα στα βράχια των Μετεώρων".

Να σημειώσουμε πως την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ Πολίχνης επέκριναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Πολίχνης" Ν. Κατσιανός και Β. Μητσιά,οι οποίοι τόνισαν ότι είναι κοινωνικά άδικη και πρακτικά ανεφάρμοστη και δημιουργεί τον κίνδυνο να εκδιωχθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν μέτρα για να σταματήσει η ρύπανση ρέματος (2009-06-11 00:00:00.0)
Μάχη μέχρι την Κυριακή (2006-10-21 00:00:00.0)
Ωριμες οι συνθήκες για αλλαγή στο Δήμο Πολίχνης (2002-09-12 00:00:00.0)
«Διά πυρός και σιδήρου» το αμαξοστάσιο του τραμ (2002-07-31 00:00:00.0)
Ενας υπηρέτης του αθλητισμού (2001-12-02 00:00:00.0)
Προβλήματα στο "Ηλιακό Χωριό" (1995-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ