Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συγκαλέστε λαϊκές συνελεύσεις

Κάλεσμα με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο των αναγκαστικών συνενώσεων κοινοτήτων που προωθεί η κυβέρνηση

Να συγκαλέσουν λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων για να καταδικάσουν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και να συντονίσουν από κοινού τον αγώνα τους κατά των αναγκαστικών συνενώσεων καλεί τους κοινοτάρχες και τα κοινοτικά συμβούλια η Νομαρχιακή Επιτροπή (ΝΕ) Φωκίδας του ΚΚΕ. Παράλληλα, καλεί την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Φωκίδας να συγκαλέσει άμεσα γενική συνέλευση των μελών της με θέμα τις συνενώσεις και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, ώστε να σταματήσει να λειτουργεί ως εντολοδόχος της κυβερνητικής πολιτικής.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, "σκοπός της νέας επίθεσης δεν είναι βέβαια η ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΤΑ) και η ανάπτυξη της υπαίθρου, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αφού στο πρόγραμμα δε γίνεται καμία αναφορά στους ουσιαστικούς λόγους ερήμωσης της υπαίθρου και των χωριών, όπως είναι η ανεργία, η καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, η έλλειψη έργων υποδομής".

"Η κυβέρνηση δεν έχει καμία διάθεση να δώσει στην ΤΑ τη δυνατότητα να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη", συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ. Για να συμπληρώσει, πως αν η κυβέρνηση είχε τέτοια διάθεση, θα μπορούσε και σήμερα να χρηματοδοτήσει και να ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη με έργα υποδομής, να εφαρμόσει μια φιλοαγροτική πολιτική για το ζωντάνεμα της υπαίθρου, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να διατηρήσει τις υπάρχουσες, όπως τα μεταλλεία.

"Η προωθούμενη αναγκαστική συνένωση δήμων και κοινοτήτων, καταλήγει η ΝΕ, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διοικητικού μηχανισμού που θα είναι ικανός να εφαρμόσει με συνέπεια την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Με τις συνενώσεις η κυβέρνηση επιδιώκει: Να αποκόψει την ΤΑ από τους δημότες, όπως έχει κάνει και με τα Νομαρχιακά Συμβούλια. Να περιορίσει ακόμα περισσότερο τον διεκδικητικό της χαρακτήρα. Να τη μετατρέψει σε επιχείρηση που θα εφαρμόζει και θα προωθεί την ιδιωτικοποίηση, την ανταποδοτικότητα, την επιβολή πρόσθετης φορολογίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ