Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Στοιχειωμένο" το Παγκρήτιο Στάδιο

Μνημείο της κυβερνητικής ανακολουθίας αποτελεί το Παγκρήτιο Εθνικό Στάδιο Ηρακλείου Κρήτης. Η κατασκευή του Σταδίου δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού λείπει η άδεια οικοδομής, παρ' όλο που η σύμβαση κατασκευής του υπογράφτηκε το 1990! Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Στρ. Κόρακας, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Σημειώνεται ότι το έργο δημοπρατήθηκε το 1989, ενώ το 1990 υπογράφτηκε η σύμβαση με την εταιρία. Ωστόσο, από τότε μέχρι και σήμερα οι εργασίες έχουν διακοπεί πολλές φορές για διάφορους λόγους, από τους οποίους ο πιο συχνός είναι η έλλειψη χρηματοδότησης. "Επιπλέον, παρουσιάστηκαν προβλήματα διάβρωσης του σιδηρού οπλισμού του σκυροδέματος, ενώ ελλείψεις υπάρχουν και όσον αφορά στις μελέτες και τα έργα που αφορούν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, των θέσεων πάρκινγκ και του περιβάλλοντος χώρου", επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν πρόσφατα την παρέμβαση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι σε έκθεσή τους ζητούν την παρέμβαση και του Εισαγγελέα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Τύπου.

Οι κομμουνιστές βουλευτές ρωτούν την κυβέρνηση:

- Πώς εξηγεί την πελώρια καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής του Παγκρήτιου Εθνικού Σταδίου Ηρακλείου.

- Ποια μέτρα θα πάρει και πότε, ώστε να γίνουν όλες οι μελέτες που απαιτούνται και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο το έργο αυτό, το οποίο αν και βρίσκεται στην Κρήτη, έχει μετατραπεί σε ένα νέο "γιοφύρι της Αρτας".

- Πώς σκέπτεται να αξιοποιήσει τη σχετική Εκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης; Είναι στις προθέσεις της να προκαλέσει διερεύνηση του όλου θέματος;

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν, μέσα στις προθεσμίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, τη σχετική έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ