Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Ο Γ. Κουρής θα πληρώσει το πρόστιμο

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο είχε επιβάλει πρόστιμο 20 εκατ. δραχμών στο "Κανάλι 5" για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο τον Οκτώβρη του 1996 και είχε επικυρωθεί από τον υπουργό Τύπου

Αμεσα θα πρέπει να καταβάλει ο Γ. Κουρής, ιδιοκτήτης του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού "Κανάλι 5", το χρηματικό πρόστιμο των 20 εκατομμυρίων που του έχει επιβληθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με την υπ' αριθμό 509/1997 απόφασή του απέρριψε σχετική αίτηση του ιδιοκτήτη του σταθμού.

Στο σκεπτικό του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αναφέρεται ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος επιβάλλεται η άμεση και επίκαιρη εκτέλεση των πράξεων με τις οποίες επιβάλλονται οι κυρώσεις, πράγμα που απορρέει από το άρθρο 2 του Συντάγματος, αλλά και από τις διατάξεις του νόμου 2328/1995. Μάλιστα το δικαστήριο τεκμηριώνοντας την απόφασή του επισημαίνει ότι οι παραπάνω συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις εμποδίζουν την αποδοχή της αίτησης των υπευθύνων του τηλεοπτικού σταθμού, ανεξάρτητα τη βλάβη που ενδεχομένως υφίσταται η αιτούσα εταιρία.

Το πρόστιμο των 20 εκατομμυρίων δραχμών είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ για τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο, στις 6.10.1996, ενώ είχε επικυρωθεί και από τον υπουργό Τύπου.

Οι υπεύθυνοι του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού "Κανάλι 5" προσέφυγαν στο ΣτΕ και ζητούσαν την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του ΕΣΡ για το πρόστιμο. Ανάλογα πρόστιμα είχαν επιβληθεί πρόσφατα και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΜΕGΑ, ΑΝΤΕΝΑ και ΣΚΑΪ.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι διαφημιστικά σεξουαλικά μηνύματα υπάρχουν καθημερινά στις σελίδες αρκετών ημερήσιων εφημερίδων και θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν κάποια μέτρα για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ