Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Στα δικαστήρια τρέχουν οι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί

Στα δικαστήρια τρέχουν οι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί των Τρικάλων για να καταφέρουν να εισπράξουν τα χρήματα που τους χρωστάει η εταιρία ATIC ΑΕ του γνωστού μεγαλεμπόρου καπνών και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Χαρδαλιά.

Ο Γ. Χαρδαλιάς χρωστάει γύρω στα 100 εκατ. δραχμές σε δεκάδες καπνοπαραγωγούς των Τρικάλων και προκειμένου να εισπράξουν τα οφειλόμενα οι ομάδες καπνοπαραγωγών των Ενώσεων Τρικάλων και Καλαμπάκας κατέθεσαν προχτές μήνυση στην Εισαγγελία Τρικάλων. Το ποσό αυτό αφορά την καταβολή της εμπορικής τιμής για καπνά ποικιλίας Ελασσόνας, που οι παραγωγοί παρέδωσαν πριν από τέσσερις μήνες χωρίς μέχρι σήμερα να εισπράξουν δραχμή, ενώ θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί 30 μέρες μετά την παράδοση του προϊόντος.

Βέβαια, ο Γ. Χαρδαλιάς δεν έχει αφήσει μόνο απλήρωτους δεκάδες καπνοπαραγωγούς στα Τρίκαλα, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με εκατοντάδες άλλους καπνοπαραγωγούς σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως σε Αιτωλοακαρνανία και Αρτα. Οι απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση αυτή, αφού εκτός των άλλων δεν έχουν χρήματα ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου. Επίσης, το "φαινόμενο" Χαρδαλιά, φέρνει για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο το καθεστώς ασυδοσίας των μεγαλοκαπνεμπόρων και καταλήστευσης των παραγωγών, που ευνοούν κυβέρνηση και ΕΕ.

Οι μικροπαραγωγοί καπνών, μετά τις ποσοστώσεις, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, τις εξευτελιστικές τιμές, την κατάργηση της παρέμβασης και των εξαγωγικών επιδοτήσεων και γενικότερα την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δέχονται τώρα πλήγματα και από τις απάτες των διαφόρων επιτηδείων που ανενόχλητοι τους αφαιρούν ό,τι έχει απομείνει από την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής. Επίσης τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Γεωργίας που μπροστά στην κατάσταση αυτή αδρανεί, αφήνοντας ατιμώρητους τους απατεώνες και τους κλέφτες του ιδρώτα της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ