Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΣΠΑΚΑΣ ΛΗΜΝΟΥ
Χωρίς δρόμους και βιολογικό καθαρισμό

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Κάσπακα Λήμνου, λόγω της άσχημης κατάστασης του οδικού δικτύου που οδηγεί στο χωριό τους και στην παρακείμενη παραλία και της μη δημιουργίας, εκεί, βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή. Το θέμα έφεραν στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Ν. Γκατζής,με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Αιγαίου, ζητώντας να διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την εκτέλεση των αναγκαίων έργων.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές τονίζουν πως η Κοινότητα Κάσπακα είναι ίσως η μοναδική της Λήμνου που "περιστοιχίζεται" από το χειρότερο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Πως εδώ και μια 5ετία υπήρχε απόφαση του Επαρχιακού Συμβουλίου Λήμνου για την ασφαλτόστρωση των δρόμων Κάσπακα - Κορνού και Μύρινας - Κάσπακα και πως αυτοί έχουν ασφαλτοστρωθεί μόνο κατά το ήμισυ. Η κοινότητα έχει απευθυνθεί επανειλημμένα σε όλους τους αρμόδιους, ζητώντας την άμεση ασφαλτόστρωση και των δύο υπολοίπων μισών δρόμων, με απαραίτητα τεχνικά έργα που χρειάζονται, χωρίς όμως να έχει από κάπου δέσμευση ότι το πρόβλημα θα λυθεί. "Μπροστά σ' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, σημειώνουν, δημιουργείται η εντύπωση στους κατοίκους του χωριού ότι κάποιοι επιζητούν την απομόνωσή του. Το καλοκαίρι η κατάσταση γίνεται χειρότερη και υπονομεύεται η τουριστική αξιοποίηση της πανέμορφης παραλίας του Αϊ - Γιάννη Κάσπακα, αφού στην ίδια άθλια κατάσταση και ακόμη χειρότερη βρίσκεται και ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία αυτή καθώς και ο παραλιακός. Ανεκπλήρωτο μένει, επίσης, το χρόνιο αίτημα για κατασκευή περιφερειακού δρόμου Κάσπακα - Αϊ - Γιάννη".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν, εξάλλου, πως λίγες εκατοντάδες μέτρα από την παραλία καταλήγουν τα λύματα της κοινότητας και της παρακείμενης στρατιωτικής μονάδας, με αποτέλεσμα να προκαλείται στο σημείο αυτό του δρόμου, που οδηγεί στην παραλία, δυσοσμία και να δημιουργούνται οι ευνόητοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Τονίζουν πως παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις της κοινότητας και των βουλευτών του ΚΚΕ και τις συνεχείς υποσχέσεις, μένει ανεκπλήρωτο το αίτημα για τη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού που θα εξυπηρετεί την Κοινότητα Κάσπακα, το στρατόπεδο και τη γειτονική Κοινότητα Κορνού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ