Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιους "έπεισε" ο κ. Παπανδρέου

Κι ενώ ανέμενε κανείς, ότι η προχτεσινή, εκτός ημερήσιας διάταξης, συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά προβλήματα, θα έδινε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό για μια έντιμη αυτοκριτική και για έναν ουσιαστικό διάλογο προς διόρθωση της σημερινής πορείας, - ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να... επαναλάβει εαυτόν!

Αδιαφορώντας προκλητικά για το αντικείμενο της συζήτησης στην Εθνική Αντιπροσωπεία:

1. Διαβεβαίωσε, κατά τρόπο εριστικό και οργίλο, το Σώμα, ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετή θητεία της...

2. Στηλίτευσε σύσσωμη την αντιπολίτευση, για δήθεν παραπλάνηση του λαού και για δήθεν καταδημαγώγηση του αγροτικού κόσμου...

3. Υπεραμύνθηκε της σημερινής πολιτικής του (της μονόπλευρης λιτότητας, της αποβιομηχάνισης και αποανάπτυξης και της κοινωνικής αναλγησίας) - αποκαλώντας την "πολιτική σταθεροποίησης, ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης"... Και,

4. Επλεξε το εγκώμιο του εαυτού του και των μέχρι σήμερα κυβερνήσεών του, για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της αγροτικής και, γενικότερα, της εθνικής οικονομίας...

Η διαβεβαίωσή του, φυσικά, ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία, δεν ενδιαφέρει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους αγρότες, ούτε τους συνταξιούχους, ούτε το ΚΚΕ. Ολοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή προσώπων, αλλά για αλλαγή πολιτικής.

Τη διαβεβαίωση, άρα, θα μπορούσε να την κάνει, κατ' ιδίαν, στους "εταίρους" του στον όμιλο του δικομματισμού, οι οποίοι επιδιώκουν την ανατροπή του για να επισπεύσουν την... εναλλαγή!

Οι κατηγορίες του, επίσης, ότι η αντιπολίτευση - συλλήβδην - παραπλανά το λαό και τους αγρότες, δεν ενδιαφέρουν ούτε το λαό, ούτε το ΚΚΕ. Διότι και ο λαός και οι αγρότες και το ΚΚΕ γνωρίζουν άριστα ποιος παραπλανά ποιον, και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση, επί είκοσι χρόνια τώρα.

Το ερώτημα που τίθεται, εν προκειμένω, είναι αν δικαιούται να ομιλεί για παραπλάνηση του λαού εκείνος που ανήλθε στην εξουσία με το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ - το ίδιο συνδικάτο" και, που, εν συνεχεία, έγινε ο υποδειγματικότερος εταίρος και της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ - για να θυμηθούμε μια μόνο πτυχή της πολιτικής συνέπειάς του!

Οσο για την αυτοεκθείαση της σημερινής πολιτικής του, την οποία περιτύλιξε στο φανταχτερό τρίπτυχο "σταθεροποίηση, ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη", λάθος ακροατήριο επέλεξε.

Αν επιθυμούσε να εισπράξει χειροκροτήματα, θα όφειλε να μεταβεί στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών για να την εκθειάσει ή να καλέσει τους πάσης φύσεως Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες, Πανούσηδες και Στράτους, οι οποίοι θησαυρίζουν από την πολιτική αυτή.

Επειδή, όμως, η ολιγαρχία δεν ταυτίζεται με το λαό, ας μην περιμένει χειροκροτήματα από "τους μη προνομιούχους Ελληνες" και τους πραγματικούς αντιπροσώπους τους!

Τέλος, αναφορικά με τα "πεπραγμένα" της δεκάχρονης σχεδόν διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο (και το Κίνημά του), επειδή, ως κορυφαίος οικονομέτρης ο κ. Παπανδρέου ενδιαφέρεται για μεγέθη και αριθμούς, του υπενθυμίζουμε δυο - τρεις, ενδεικτικούς:

Οταν, τον Οκτώβρη του 1981 ανέλαβε τη διακυβέρνηση, το δημόσιο χρέος της χώρας ήταν αισθητά μικρότερο από τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια (εσωτερικό και εξωτερικό!).

Σήμερα, παρά τις Κοινοτικές εισροές, που ξεπέρασαν τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας πλησιάζει τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια! Και καμιά ένδειξη δεν υπάρχει ότι θα σταματήσει εκεί...

Δηλαδή, υπό τη διακυβέρνηση του κ. Παπανδρέου στη χώρα μας, πια, δεν ευημερούν ούτε οι αριθμοί!

Για να είμαστε δίκαιοι, η συζήτηση για τα αγροτικά στη Βουλή δεν υπήρξε παντελώς άχρηστη. Υπήρξε και χρήσιμη, ως προς τούτο:

Επεισε όλους τους αγρότες - ακόμη και τους πιο φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ - ότι με τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Και ότι θα πρέπει να στηρίζονται κυρίως στους δικούς τους αγώνες!

Ηταν κι αυτό κάτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ