Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κήρυκες υποδούλωσης

Η λογική "πειθαρχούμε και προσπαθούμε να πετύχουμε κάποιες εξαιρέσεις", λογική που διακρίνει τους εκπροσώπους και υπαλλήλους των πολυεθνικών, κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών στην προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της αγροτιάς.

Πρόκειται για μια λογική υποδούλωσης και "εξανδραποδισμού" του αγροτικού πληθυσμού, στο όνομα των κοινών δήθεν συμφερόντων των λαών της Ευρώπης και είναι βαθιά ριζωμένη στους εκπροσώπους των κομμάτων εξουσίας. Σταχυολογούμε ορισμένες τοποθετήσεις τους την επομένη της συζήτησης, στον "Φλας".

Γ. Μωραίτης (υπουργός Γεωργίας): Το μόνο πρόβλημα που διαπιστώνει είναι ένα "έλλειμμα πληροφόρησης". "Το κράτος πρέπει να πληροφορήσει, το πώς όμως θα σταθμίσει αυτή την πληροφορία ο κάθε παραγωγός και θα αντιδράσει είναι το ζητούμενο".

Αντ. Σαμαράς: "Είναι ορισμένα προϊόντα τα οποία θεωρούμε παραδοσιακά, όπως είναι το λάδι, ο καπνός, το βαμβάκι, τα οποία πρέπει να σταματήσουμε να τα κοιτάμε ως προϊόντα, που από πατέρα πηγαίνει σε γιο για το χωράφι. Αυτό πια δε γίνεται" (! ).

Σ. Χατζηγάκης: "Είναι δυνατόν η Ελλάδα, η οποία διαπραγματεύτηκε αυτή τη συμφωνία (σ. σ. της ΓΚΑΤΤ), σαν ένα μέλος των δώδεκα της ΕΟΚ, είναι δυνατόν η Ελλάδα να 'ρθει και να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση μιας συμφωνίας που τώρα αρχίζει να εφαρμόζεται; ".

Ευτυχώς που οι αγρότες αρχίζουν να καταλαβαίνουν το ρόλο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ