Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα υπουργεία αλληλοδιαψεύδονται..

Αγνοια δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών για την αλλαγή του συντελετή 35% των προσωπικών εταιριών, που προωθεί... το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας!!

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς τα μικρομεσαία στρώματα συνεχίζεται, με τη μορφή αυτή τη φορά των σχεδίων "στήριξης" των ΜΜΕ. Σχέδια όμως για την ύπαρξη των οποίων το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει παντελή άγνοια. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν χθες ότι δε γνωρίζουν το παραμικρό, όχι μόνο για προτάσεις μετατροπής της φορολογίας 35% των κερδών των προσωπικών επιχειρήσεων (ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ) αλλά και για τη σύσταση επιτροπής από το ομογάλακτο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει συστήσει επιτροπή - την οποία δε γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών - για τη μελέτη των προβλημάτων των ΜΜΕ. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό, αν αναλογιστούμε ότι υπεύθυνο, για τη φορολογία των εταιριών αυτών και κατ' επέκταση για την αλλαγή της φορολογίας τους, είναι το υπουργείο Οικονομικών.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ανέφεραν ότι προωθούνται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των προσωπικών εταιριών, και κλιμάκωση του συντελεστή φορολογίας ανάλογα με το ύψος των κερδών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές οι νέοι συντελεστές θα κλιμακωθούν από 15% για κέρδη μέχρι 10 εκατ. δραχμές μέχρι 35% για κέρδη άνω των 40 εκατ. δραχμών. Το αρμόδιο όμως υπουργείο Οικονομικών δηλώνει αντίθετο σε μία τέτοια εξέλιξη επειδή - όπως υποστηρίζεται - η κλιμάκωση αυτή θα δημιουργήσει αδικίες σε βάρος των ατομικών επιχειρήσεων, οι οποίες φορολογούνται με τη φορολογία εισοδήματος. Δηλώνουν επίσης ότι μια ουσιαστική αλλαγή του συντελεστή φορολογίας 35% θα πλήξει τα έσοδα του δημοσίου, και αντιπροτείνουν οριακή μείωση του συντελεστή φορολογίας, το πολύ κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Στα πλαίσια των οριακών και χωρίς ουσία βέβαια, αλλαγών, κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι υπάρχει προβληματισμός να επεκταθεί και στους συνεταιρισμούς η φορολόγηση του 50% των κερδών με τους συντελεστές φορολογίας φυσικών προσώπων. Συμπέρασμα τελικό. Ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με συρρίκνωση και εξαφάνιση, η κυβέρνηση τις εμπαίζει μέσω της σύστασης επιτροπών εξέτασης των προβλημάτων... Στα πλαίσια αυτά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα εξαγγείλει την αρχή έναρξης "διαλόγου" με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, διάλογο που εξόφθαλμα αποσκοπεί στην εκτόνωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των μικρομεσαίων στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ