Τετάρτη 12 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΩΠΕΙ

Μικροκομματικά παιχνίδια

σε βάρος των εργαζομένων

Ενώ τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ μαζί με την Πολιτική Ανοιξη, συμφωνούν με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που οδηγεί στην αποβιομηχάνιση της χώρας, δε διστάζουν να δημαγωγήσουν παίζοντας με τον πόνο των θυμάτων τους, των εργαζομένων. Χθες στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση τροπολογίας που αφορούσε τη μεταφορά των εναπομεινάντων εργαζομένων της ΧΡΩΠΕΙ στον ΕΟΦ μετά το κλείσιμο του εργοστασίου, οι μεν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν στο δικομματικό θέατρο το ρόλο του υπερασπιστή των εργαζομένων, οι δε της ΝΔ και Πολιτικής Ανοιξης του υπερασπιστή των συμφερόντων του δημοσίου και της νομιμότητας. Και οι μεν και οι δε όμως συμφωνούσαν στο κλείσιμο του εργοστασίου, αφού αυτές είναι οι εντολές από τις Βρυξέλλες.

Μόνο το ΚΚΕ πήρε ολοκάθαρη θέση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Μήτσος Κωστόπουλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της ρύθμισης που αφορά τους εργαζόμενους, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου. "Ο κόσμος που εργάζεται στην επιχείρηση - είπε ο Μ. Κωστόπουλος - δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους" και πρόσθεσε: "Δεν ψηφίζουμε όμως το κλείσιμο του εργοστασίου. Προτείνουμε στην κυβέρνηση να μην το εγκαταλείψει. Ηδη υπάρχει αναταραχή στο χώρο του φαρμάκου, γίνεται προσπάθεια να λυθούν κάποια προβλήματα και θα μπορούσε το εργοστάσιο να αποτελέσει όπλο κατά των πολυεθνικών και των διαφόρων κυνηγών του κέρδους". Ο Μ. Κωστόπουλος κατέληξε λέγοντας: "Το ΚΚΕ δε θα μείνει αδιάφορο στην αποβιομηχάνιση της χώρας. Και η ΧΡΩΠΕΙ χωρά στην ελληνική βιομηχανία".

Η τροπολογία ψηφίστηκε τελικά μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απουσίαζαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 94 "Ναι" (ΚΚΕ - ΠΑΣΟΚ), 2 "Οχι" (Αντ. Λεντάκης και Η. Βεζδρεβάνης).

"Αθώος" και ο Αποστολόπουλος

Με τροπολογία που ψηφίστηκε προηγουμένως μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία δόθηκε χάρη και στον γνωστό Αποστολόπουλο της υπόθεσης του καλαμποκιού. Ετσι το ΠΑΣΟΚ μετά την "τακτοποίηση" των κοινοβουλευτικών του στελεχών σχετικά με τα σκάνδαλα του 1989, ολοκλήρωσε το κουκούλωμα με την ανάλογη τακτοποίηση και των υπολοίπων στελεχών του, τα οποία πλέον παραδίδει άσπιλα στην κοινωνία. Να σημειωθεί ότι η ΝΔ εξάντλησε την αντιπολιτευτική της τακτική μόνο σε λεκτικές καταδίκες της ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, προσβλέποντας προφανώς ότι οι σχετικές ρυθμίσεις εξυπηρετούν και τα δικά της "παιδιά" για τα δικά της σκάνδαλα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη ο ενιαίος αγώνας εργατών - αγροτών (2006-08-01 00:00:00.0)
«Οχι» στην τσιμεντοποίηση (2006-06-06 00:00:00.0)
2ο Απ' τον ΕΟΦ, στο κλείσιμο της ΧΡΩΠΕΙ (1996-02-25 00:00:00.0)
Η ώρα του ...2ου πακέτου Ντελόρ (1995-02-19 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στηρίζει τη ΧΡΩΠΕΙ και τους εργαζόμενους (1995-02-15 00:00:00.0)
Ευρω...μόδα (1995-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ