Παρασκευή 14 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΥΔΕΠ

Υπαρκτός ο κίνδυνος αδικιών

Απέφυγε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Γεωργίας Φλ. Κωνσταντίνου να απαντήσει με σαφήνεια στον βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη,για το αν θα επαναπροσληφθούν στο δημόσιο όσοι παρέμειναν στην Κρατική Υπηρεσία Διαχείρισης Εγχώριων Προϊόντων, μετά την απόφαση να κλείσει, προκειμένου να κάνουν την εκκαθάριση.

"Ανεξάρτητα από το πότε θα προσληφθούν - δεν είναι εκεί το ζήτημα - γίνεται μία αδικία σε βάρος αυτών των ανθρώπων, διότι η επιχείρηση τους κράτησε για δική της ανάγκη. Δηλαδή η υπηρεσία, το κράτος, τους κράτησε να κάνουν την εκκαθάριση. Δεν έμειναν από δική τους πρωτοβουλία", τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. Προηγουμένως είχε σημειώσει ότι ενώ 440 από τους εργαζόμενους στην ΚΥΔΕΠ άρχισαν να προσλαμβάνονται στο δημόσιο, για όσους έμειναν για την ανάγκη της εκκαθάρισης, ο μεν υπουργός Προεδρίας έλεγε ότι μόλις ολοκληρωθεί θα προσληφθούν σε ανάλογες θέσεις του δημοσίου, ο δε υπουργός Γεωργίας υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο υφυπουργός Γεωργίας χτες είπε γενικά ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί το θέμα.

  • Ο Σπ. Στριφτάρης, μεταφέροντας στη Βουλή αναφορά του προέδρου της Κοινότητας Τερψιθέας της Αιτωλοακαρνανίας για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να εγκριθεί η ανάθεση της διαχείρισης του προγράμματος LEADR 2 στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Αποδοτίας Οφιονείας, σημείωσε ότι η Αιτωλοακαρνανία και ειδικά η ορεινή Ναυπακτία έχουν σημαντική ανάγκη από τέτοια προγράμματα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ