Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΕΧΩΔΕ
Το αποκορύφωμα της υποκρισίας

Ακόμα και τις ίδιες τις υπηρεσίες του υπουργείου του αφήνει έκθετες ο Κ. Λαλιώτης προκειμένου να δικαιολογηθεί σχετικά με την απορριπτική για δύο Προεδρικά Διατάγματα απόφαση του ΣτΕ, για αλλαγές των ρυμοτομικών σχεδίων Βούλας και Αιγάλεω. Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι οι αλλαγές δεν επιβάλλονται από πολεοδομικούς λόγους, αλλά επιχειρούνται για ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Με μια απίστευτη ανακοίνωση ο υπουργός ρίχνει την ευθύνη στα Δημοτικά Συμβούλια των περιοχών, τις Διευθύνσεις Μελετών Εργων Οδοποιίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του υπουργείου και το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας. Και στο τέλος της ανακοίνωσης, αποδεικνύοντας το μέγεθος της υποκρισίας της, η πολιτική ηγεσία κάνει την εξής "αυτοκριτική":

"Αν το υπουργείο δεν έκανε αποδεκτές τις προτάσεις αυτές, τότε θα το κατηγορούσαν για ασέβεια προς το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης"! Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η θέση προέρχεται από την πολιτική ηγεσία του ίδιου υπουργείου που σκοπεύει να δημιουργήσει εγκατάσταση απορριμμάτων στην Πάρνηθα και να κατασκευάσει δρόμο καταστρέφοντας εκατοντάδες στρέμματα δάσους στον Υμηττό, αν και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σ' αυτή την περίπτωση αντιδρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ