Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ
Βούλιαξε και την Πανεπιστημίου

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει καλά - καλά ο μετροπόντικας για τη διαδρομή Ομόνοια - Ακαδημία και ακινητοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης! Χτες το μεσημέρι, ο γνωστός και ως "Ιάσονας" προκάλεσε εσωτερική καθίζηση σε βάθος 15 περίπου μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους, στο ύψος της οδού Πανεπιστημίου και λίγο μετά τη συμβολή της με την οδό Πατησίων. Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών διάνοιξης της σήραγγας Ομόνοια - Ακαδημία.

Αρκετές ώρες μετά, επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης, αφού η Τροχαία Αθηνών για λόγους ασφάλειας διέκοψε την κυκλοφορία, η οποία θα αποκατασταθεί μετά από 2 μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της "Αττικό Μετρό ΑΕ". "Στο σημείο του ατυχήματος, εγκαταστάθηκαν μηχανήματα διάτρησης και πλήρωσης του κενού και συνεργεία που εγκαταστάθηκαν εκεί θα ξεκινήσουν τη διαδικασία έγχυσης τσιμέντου στην υπόγεια κατάπτωση από την επιφάνεια του οδοστρώματος και σε χρόνο όχι μεγαλύτερο από 48 ώρες, οπότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία", τονίζει η ανακοίνωση.

Για τις επόμενες δύο μέρες λοιπόν, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών (Εμμ. Μπενάκη, Σόλωνος Στουρνάρη) και σύμφωνα με τις υποδείξεις τις Τροχαίας, που μπορεί από σήμερα να αλλάξουν. Σημειώνεται ότι ο μετροπόντικας, που είχε ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα να ανοίγει τη σήραγγα Ομόνοια - Ακαδημία, προερχόταν από ένα "ταξίδι" διάρκειας 5 χρόνων από το σταθμό Λαρίσης στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και 1 μήνα από την Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια. Και όπως φαίνεται, η αρχική εκτίμηση της "Αττικό Μετρό" που έλεγε ότι θα χρειαστεί περίπου 3 μήνες για να φτάσει από την Ομόνοια στο σταθμό της Ακαδημίας θα πέσει έξω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ