Παρασκευή 29 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΕ
Αύριο το "μαγειρείο"

Το παρασκηνιακό "όργιο" που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες στην αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και που είχε αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών" από τη Διοικούσα Επιτροπή, παρότι οι μηχανικοί την ανέδειξαν τέταρτη δύναμη, θα βρει τη συνέχειά του αύριο.

Ετσι, η συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ που είχε διακοπεί στις 12 Ιούλη, θα επαναληφθεί ξεκινώντας με την επαναληπτική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, με υποψήφιους τους Κ. Λιάσκα και τον Γ. Παπαβασιλείου.Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνεδρίαση της αντιπροσωπείας είχε διακοπεί, αφού είχαν εκλεγεί τα 5 μέλη του προεδρείου της Αντιπροσωπείας και τα 15 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση" με αφορμή τις μεθοδεύσεις αυτές είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: "Οι μηχανισμοί, που θέλουν το ΤΕΕ όργανο εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και κάλυψης αντιλαϊκών πολιτικών, ξεπέρασαν κάθε όριο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς. Ο τρόπος που συγκροτήθηκαν τα ψηφοδέλτια δε δείχνει μόνο την περιφρόνηση στη νοημοσύνη των μηχανικών, αλλά δείχνει ότι οι "πάτρωνες" των μηχανικών είναι αδίστακτοι μπροστά στα συμφέροντά τους. Αυτοί που μιλάνε για μεγάλες παρατάξεις, έφτασαν στο σημείο να φτιάξουν τόσα ψηφοδέλτια, έτσι ώστε κανένα να μην καλύπτει το εκλογικό μέτρο".

Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ