Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφοριακή ανάσα στην Πανεπιστημίου

Ανοιξαν χτες δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό

Δόθηκαν επιτέλους χτες στην κυκλοφορία δύο λωρίδες της οδού Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να "ανασάνει" η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας. Σοβαρότατο κυκλοφοριακό πρόβλημα όμως δημιουργήθηκε για τρεις ώρες στον Κηφισό από τις Τρεις Γέφυρες μέχρι τη Λεωφόρο Καβάλας, όταν έκλεισε η μία λωρίδα του ρεύματος προς Πειραιά λόγω των έργων ανακατασκευής του ανισόπεδου κόμβου. Κατά τις ώρες αυτές δημιουργήθηκε τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο και μποτιλιάρισμα συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων!

Τα νέα από το "μετροπόντικα" πάντως είναι προς το παρόν καλά, αφού σύμφωνα με πληροφορίες των αρμοδίων της "Αττικό Μετρό ΑΕ" το τεράστιο μηχάνημα ξεπέρασε τα προβλήματα των εμπλοκών στην "κεφαλή" που διαπιστώθηκαν προχτές και χτες διάνοιξε σήραγγα συνολικού μήκους 12 μέτρων, αφήνοντας πίσω του τα υπόγεια σπηλαιώματα και τα πηγάδια.

Οι αρμόδιοι μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν ήταν σε θέση να πληροφορήσουν πότε ακριβώς θα απελευθερωθεί εντελώς η οδός Πανεπιστημίου, ούτε να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να ξανακλείσει εντελώς για την κυκλοφορία τις προσεχείς μέρες, αν ξανασυναντήσει, όπως εικάζεται, νέο τεράστιο πηγάδι. Πάντως, όλοι ελπίζουν πως μετά το ύψος του ΡΕΞ θα συναντήσει τον αθηναϊκό σχιστόλιθο, ένα έδαφος το οποίο θα διευκολύνει την πορεία του, αφού κυρίως για τέτοια εδάφη έχει κατασκευαστεί.

  • Μονοδρομείται προσωρινά η οδός Σταυρού - Λαυρίου στο ύψος του 38ου χιλιομέτρου στα όρια της Κοινότητας Κουβαρά, λόγω των εργασιών διαπλάτυνσης της οδού στο τμήμα Πέτα - Κερατέα σε μήκος 1.300 μέτρων.

Πολλά προβλήματα έτσι θα συναντήσουν οι οδηγοί από τη διασταύρωση Πέτα μέχρι τη διασταύρωση Νάτο, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Κερατέα προς Αθήνα για τους επόμενους 2 μήνες που θα διαρκέσουν οι εργασίες. Το ΥΠΕΧΩΔΕ, πάντως, συνιστά στους οδηγούς να ακολουθούν την εξής διαδρομή: Σταυρού - Λαυρίου, δεξιά Παναγιωταράκου, αριστερά Περιφερειακή οδός Κερατέας - Κουβαρά, αριστερά Κουβαρά, δεξιά Σταυρού - Λαυρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ