Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανθυγιεινές "οβιδιακές μεταμορφώσεις"

Τα σωματεία των εργαζομένων στα δώδεκα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν ως "οβιδιακές μεταμορφώσεις" τη στάση του υπουργείου Υγείας, όσον αφορά το καθεστώς και τους όρους λειτουργίας του Νοσοκομείου Δυτικών Συνοικιών ("Παπαγεωργίου").

Με κοινή ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν σε καμία περίπτωση την εκχώρηση του Νοσοκομείου σε ιδιώτες και ότι "θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους, με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, για την ανατροπή αυτής της απόφασης, για κατοχύρωση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα του Νοσοκομείου και για διασφάλιση ίσης πρόσβασης, δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχής υγείας σε όλο τον ελληνικό λαό".

Επιτροπή των δώδεκα σωματείων εργαζομένων θα επιδώσει την επιστολή στον πρωθυπουργό που θα επισκεφθεί το "Παπαγεωργίου" το Σάββατο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Στην επιστολή, οι εργαζόμενοι των δώδεκα Ιδρυμάτων καταγγέλλουν και την προκλητική και αδιάλλακτη στάση των "εμφανιζόμενων ως γενναιόδωρων ευεργετών" - όπως τους αποκαλούν - οι οποίοι οχυρωμένοι πίσω από την αποικιακού χαρακτήρα, διάτρητη και μη παραδεκτή σύμβαση, θέλουν ως ιδιώτες επιχειρηματίες να συνεχίσουν να διαχειρίζονται τα χρήματα του δημοσίου.

Τα σωματεία εργαζομένων ζητούν: Κατάργηση της υφισταμένης σύμβασης από τη Βουλή. Διασφάλιση του δημοσίου και κοινωνικού χαρακτήρα του Νοσοκομείου με τη μετατροπή του σε ΝΠΔΔ. Τοποθέτηση προέδρου του ΔΣ από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει ο τελευταίος νόμος για το ΕΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ