Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Κινητοποιήσεις στην Ενωση Συνεταιρισμών

Σε πενθήμερες, επαναλαμβανόμενες, κυλιόμενες, απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα (8 Αυγούστου) οι εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών, αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η διοίκηση της ΕΑΣ.

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι θα κάνουν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα τις επιπτώσεις από το εξυγιαντικό πρόγραμμα της ΑΤΕ, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται και οι μαζικές απολύσεις συναδέλφων τους.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΑΣ Σερρών και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν εξ αρχής απορρίψει τη λογική του εξυγιαντικού προγράμματος που έχει επιβάλει η ΑΤΕ και έχει υιοθετήσει η ΕΑΣ. Δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε θα επιτρέψουν απολύσεις, ότι συμφωνούν με μετατάξεις σε ομοειδείς οργανισμούς και τέλος σε ένδειξη καλής θέλησης αποδέχονται μόνο τη λύση της αποσυμφόρησης προσωπικού με οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι η σημερινή οικονομική επιδείνωση της Οργάνωσης δημιουργεί παρενέργειες που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και την ίδια της ύπαρξη της ΑΣΟ. Ηδη υπάρχουν προβλήματα στην καταβολή δεδουλευμένων, αποζημιώσεων όσων οικειοθελώς αποχώρησαν, στην εφαρμογή της ΣΣΕ για το 1997 κλπ. Καταλήγοντας τονίζουν ότι μέσα από τη συγκεκριμένη πολιτική εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και τίθεται σε αμφισβήτηση η αξιοπρέπεια και το μέλλον εκατοντάδων οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ