Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΣτΕ αντίθετο με νέες οργανικές θέσεις

Μόνο η μεταφορά υφιστάμενων οργανικών θέσεων σε άλλους επιτρέπεται και όχι η σύσταση νέων στους οργανισμούς των υπουργείων και των υπηρεσιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο είχαν καταθέσει για επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ο υπουργός Οικονομικών και οι υφυπουργοί Υγείας και Εσωτερικών για την έγκριση οργανισμού διοίκησης και λειτουργίας του Θεραπευτηρίου Παθήσεων Χανίων. Ωστόσο, το ΣτΕ με βάση το νόμο 2503/1997 (για την οργάνωση, στελέχωση και διοίκηση της περιφέρειας), που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, έκρινε ότι το σχέδιο του ΠΔ δεν προτείνεται νόμιμα, επειδή δε διευκρινίζεται αν υπάρχει αύξηση κλινών και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και για το λόγο ότι δε γίνεται μεταφορά υφιστάμενων θέσεων, αλλά νέων.

Δηλαδή, το ΣτΕ δεν προχώρησε στην επεξεργασία του ΠΔ και ζήτησε από τη διοίκηση να διευκρινιστεί εγγράφως αν με το υπό επεξεργασία σχέδιο συνίστανται νέες θέσεις ή απλώς ανακατανέμονται οι υπάρχουσες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ