Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα στις πτήσεις για Γιάννενα

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται στις αεροπορικές πτήσεις από και προς τα Ιωάννινα. Το θέμα αυτό έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου,ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα.

Οπως σημειώνεται στην Ερώτηση των βουλευτών, οι συχνές ματαιώσεις από τον Οκτώβρη μέχρι και το Μάη, οι μεγάλες καθυστερήσεις και οι λίγες και άβολες από άποψη ωρών και τύπου αεροσκαφών πτήσεις, συνιστούν σοβαρό πρόβλημα για τη βορειοδυτική Ελλάδα. Σαν δικαιολογία για την παραπάνω κατάσταση προβάλλεται η ακαταλληλότητα του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό, γιατί το καλοκαίρι θα μπορούσαν οι πτήσεις να είναι πιο πυκνές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, ποιοι είναι πραγματικά οι λόγοι που συμβαίνουν τα παραπάνω, αν αιτία για τις ματαιώσεις είναι η ομίχλη και οι ισχυροί άνεμοι, και τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Τέλος, ερωτάται ο υπουργός εάν μπορεί να εξασφαλίσει ομαλές συνθήκες λειτουργίας με τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου ή θα προχωρήσει στην κατασκευή νέου αεροδρομίου σε κατάλληλη τοποθεσία στο Νομό Ιωαννίνων. Και τι θα κάνει για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη πυκνότητα και καλύτερη κατανομή πτήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ