Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην τελική ευθεία για τις κεντρικές εκδηλώσεις

Με εντατικούς ρυθμούς έχουν ριχθεί στη μάχη για την επιτυχία των εκδηλώσεων του κεντρικού τριήμερου του 23ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, όλα σχεδόν τα μέλη και στελέχη της Οργάνωσης. Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει μέχρι την επόμενη Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, που θα ανοίξει τις πύλες του το Φεστιβάλ που φέτος μεταφέρεται στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς.

Πυρετωδώς στήνουν τις σκαλωσιές, ετοιμάζουν τα ταμπλό, τις καλλιτεχνικές παραστάσεις, και τα θεματολογικά περίπτερα. Ενα ένα τα προβλήματα ξεπερνιούνται με την αυταπάρνηση των μελών της ΚΝΕ που από το πρωί μέχρι το βράδυ δίνουν όλες τους δυνάμεις, και την ψυχή τους προκειμένου να μεταμορφώσουν τον εγκαταλειμμένο και ερειπωμένο χώρο του Κόδρα σε τόπο κατάλληλο για την υποδοχή των χιλιάδων νέων που αναμένεται να δώσουν το "παρών" στο αγωνιστικό ραντεβού της πρωτοπόρας και ανατρεπτικής νεολαιίστικης οργάνωσης του ΚΚΕ.

Ενα πρόβλημα παραμένει άλυτο, όμως όπως φαίνεται δεν πτοεί την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Η αυθαίρετη και παράλογη απόφαση της διοίκησης του ΝΑΤΟ να κλείσει την κάτω πύλη του στρατοπέδου, που αποτελεί τη δεύτερη και πιο κεντρική είσοδο για το χώρο του Φεστιβάλ. Οπως δηλώνουν στελέχη της Οργάνωσης γίνονται προσπάθειες και παρεμβάσεις ακόμη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για να δοθεί λύση. Ομως, ακόμη κι αν το ΝΑΤΟ επιμείνει να κρατά κλειστεί την πύλη, η Οργάνωση της ΚΝΕ θα την ανοίξει προκειμένου να μπει ο κόσμος. Οπως καταγγέλλει η Οργάνωση της ΚΝΕ, η λειτουργία της πύλης δεν ανήκει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του ΝΑΤΟ, εφόσον αποτελεί παράλληλα και είσοδο του στρατοπέδου. Επομένως, δεν μπορεί να συμπεριφέρεται στην πόλη και το δήμο σαν να είναι κατεχόμενη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ