Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Θα μπορέσει να ολοκληρωθεί;

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Παιδείας

Για τα εμπόδια που προκύπτουν σχετικά με την ολοκλήρωση του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας ρωτούν με Ερώτηση τους, που κατέθεσαν χθες προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Γκατζής και Μπάμπης Αγγουράκης.Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Η Ολοκλήρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής και του Νομού Μαγνησίας, ενός νομού που πλήττεται από την ανεργία και τη συντελούμενη αποβιομηχάνισή του.

Η σχεδιασμένη χωροταξική υποδομή του Πανεπιστημίου ανατρέπεται από την άρνηση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να παραχωρήσει έστω αυτά τα 14.471 τ.μ., από τα 35.000 τ.μ. που απαιτούνται.

Οι όροι παραχώρησης που βάζει το υπουργείο με την α και β υποπαράγραφο της 2ας παραγράφου στο, από 12/10/95, έγγραφο απάντησης του ΓΕΣ προς το Δήμο Ν. Ιωνίας Βόλου, μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ υπουργοί:

Τι ενέργειες έχουν γίνει ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για την ολοκλήρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας;

Και ειδικότερα εάν προτίθεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να άρει τους απαράδεκτους όρους και να δοθεί ο παραπάνω χώρος για την ολοκλήρωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας;

Οι βουλευτές Ν. Γκατζής, Μπ. Αγγουράκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ