Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κεντροαριστερά... "παίγνια"

Προσωπική συνάντηση Παπαγιαννάκη - Σημίτη

Την επομένη της πρωθυπουργικής πρότασης για την κεντροαριστερή συνεργασία, στη βάση της αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής, οευρωβουλευτής του ΣΥΝ Μ. Παπαγιαννάκης έσπευσε να συναντηθεί χτες στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον Κ. Σημίτη.

Είναι γνωστό πως ο Μ. Παπαγιαννάκης, ηγετικό στέλεχος του ΣΥΝ, πρωτοστατεί στα πλαίσια των γνωστών "κινήσεων πολιτών" στις οποίες συμμετέχουν μέλη και στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα, εκφράζει τη μια από τις δύο κύριες γραμμές του ΣΥΝ, εκείνη που συζητά τη χωρίς όρους, ουσιαστικά, ένταξη του ΣΥΝ στον αστερισμό του ΠΑΣΟΚ, έναντι εκείνης της πλειοψηφίας της ηγεσίας του ΣΥΝ που προκρίνει και πασχίζει για τη συντεταγμένη προσχώρηση στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση Παπαγιαννάκη - Σημίτη δεν είναι χωρίς ιδιαίτερη σημασία για τα προωθούμενα σχέδια, όπως επισήμαιναν ηγετικοί παράγοντες του ΣΥΝ. Κι αυτό, ανεξάρτητα από όσα δήλωσε εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου στη 1.30 το μεσημέρι ο Μ. Παπαγιαννάκης - ισχυρίστηκε πως ο λόγος της επίσκεψής του ήταν να ενημερωθεί και να πει στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ! Ο ίδιος, αντί άλλων, επικαλέστηκε και τις προσωπικές του σχέσεις με τον πρωθυπουργό για τη συνάντηση που, όπως είπε, ήταν απόρροια σχετικού αιτήματος που εκκρεμούσε. Βεβαίως, δεν εξήγησε πως αυτή η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Πάντως, ανώτατα στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΝ δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για την, κατ' ιδίαν, συνάντηση Σημίτη - Παπαγιαννάκη. Διευκρίνιζαν, μάλιστα, πως δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση του ΣΥΝ από τον ευρωβουλευτή, ούτε της Πολιτικής Γραμματείας ούτε του προέδρου, όπως υπογράμμιζαν. Κι αυτό, ενώ, λίγες ώρες πριν, ο Μ. Παπαγιαννάκης συμμετείχε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του! Αυτονόητο είναι - πρόσθεταν τα ηγετικά στελέχη - ότι η συνάντηση Παπαγιαννάκη δεν εντάσσεται σε καμιά συλλογική πρωτοβουλία του ΣΥΝ και, αποδίδοντας το κλίμα που διαμορφώνεται, έλεγαν πως η κίνηση αυτή "έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΝ και, ασφαλώς, αποτελεί ατόπημα". Τα ίδια ηγετικά στελέχη απέφυγαν να δώσουν οποιαδήποτε ερμηνεία της συγκεκριμένης κίνησης Παπαγιαννάκη, λέγοντας, ωστόσο, πως πρόκειται για μια κίνηση που επιβεβαιώνει ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ "θέλει να πατά σε δύο βάρκες". Εκαναν λόγο ακόμα, για "ενδιαφέρον" του ίδιου για τις υποψηφιότητες στους μεγάλους δήμους, συσχετίζοντας αυτό και "με τις δυσκολίες που ανακύπτουν για την υποψηφιότητα Δαμανάκη στο Δήμο της Αθήνας"...

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση Παπαγιαννάκη επιβεβαιώνει τις "αντιπαρατιθέμενες" απόψεις για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, αλλά και τα πολιτικά παιχνίδια που ασκούν ομάδες και ηγετικά πρόσωπα στο κόμμα του Συνασπισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ