Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό...

Σε μια άνευ προηγουμένου και απροσχημάτιστη αντιδημοκρατική συμπεριφορά προέβη κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και ο συντονιστής της συνέντευξης, υπουργός Τύπου, απαγόρευσαν από το σύνολο του Τύπου που υπήρχε "κίνδυνος" να χαλάσει το "ειδυλλιακό" κλίμα, το δικαίωμα να υποβάλουν ερώτηση στον Κ. Σημίτη!

Λειτουργώντας υπό τη λογική του "να μη χαλάσουμε τη σούπα", ο πρωθυπουργός "φίμωσε" στη συνέντευξη που μεταδιδόταν σε εθνικό δίκτυο τα μισά περίπου ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, που θεώρησε επικίνδυνα, επειδή, ίσως, εξέφρασαν αντιπολιτευτικό λόγο. Ετσι, στις 15 ερωτήσεις που μοίρασε ο υπουργός Τύπου, δόθηκε ο λόγος 4 (!) φορές σε εκπροσώπους μέσων που ανήκουν στο συγκρότημα Λαμπράκη, δόθηκε ο λόγος σε όλα τα ΜΜΕ που από το πρωί μέχρι το βράδυ "λιβανίζουν" τον "εκσυγχρονισμό" και σε ΜΜΕ που θέλησαν να μάθουν "το πόσο τυχερός είναι ο πρωθυπουργός"! Ωστόσο, δε βρέθηκε χρόνος για το "Ριζοσπάστη", τον "Ελεύθερο Τύπο", το "ΣΚΑΪ", την "ΑΥΓΗ", την "ΑΘΗΝΑΪΚΗ", τον "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ", τους ξένους ανταποκριτές και άλλους "υπόπτους"!

Το τέλος της στημένης, όπως εξελίχτηκε, συνέντευξης, αποτέλεσε το έναυσμα για να δεχτεί ο υπουργός Τύπου τις οργισμένες διαμαρτυρίες των ΜΜΕ που με προκλητικό τρόπο απέκλεισε από τη συνέντευξη. Το γεγονός ότι μέχρι και κυβερνητικά στελέχη, αλλά και οι εκπρόσωποι της ΔΕΘ επισήμαιναν το απροσχημάτιστο της μεθόδευσης, δεν εμπόδισαν τον υπουργό να επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και αστειοτήτων. Αστειότητες που ξεκίναγαν από τη δικαιολογία "δε σε είδα να σηκώνεις το χέρι" (!) προς τους δημοσιογράφους που διαμαρτύρονταν, μέχρι το "δεν έφτανε ο χρόνος"... Ας σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συνέντευξης ο υπουργός είχε ζητήσει και είχε λάβει κατάλογο με τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που ζητούσαν να απευθύνουν ερώτηση στον πρωθυπουργό και τον οποίο έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια.

Χτες το θέμα τέθηκε και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υπουργό, ο οποίος επανέλαβε τα ίδια φαιδρά περί χρόνου και επέρριψε, περίπου, την ευθύνη στους δημοσιογράφους, επειδή είναι πολλοί και θέλουν να ρωτήσουν όλοι... Κάλεσε, μάλιστα, τα θύματα της μεθόδευσης να κάνουν "προτάσεις" για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα!

Ο "εκσυγχρονισμός" του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης σε όλο του το "μεγαλείο"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ