Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παραμένουν τα αδιέξοδα

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επικεφαλής των οκτώ τομέων κοινοβουλευτικού έργου

"Ανθρακες", όπως άλλωστε αναμένονταν, αποδείχτηκε η συγκρότηση της "σκιώδους κυβέρνησης" που ανακοίνωσε χθες, μετά από πολύμηνη κυοφορία ο πρόεδρος της ΝΔ. Με την ανακοίνωση των ονομάτων των επικεφαλής των οκτώ τομέων κοινοβουλευτικού έργου (ΚΤΕ) ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας να κρατήσει ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων εσωκομματικών ομάδων, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να δώσει την πολυπόθητη "ώθηση" και "το άλμα προς τα εμπρός", αφού τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά πολιτικής. Πάντως τα πρόσωπα που επέλεξε ο Κ. Καραμανλής για τους οκτώ ΚΤΕ ανταποκρίνονται στο είδος της αντιπολιτευτικής τακτικής που ασκεί, της συναίνεσης, δηλαδή, στις νεοφιλελεύθερες επιλογές και της άσκησης πιέσεων στην κυβέρνηση σε περισσότερο νεοσυντηρητική κατεύθυνση.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ φρόντισε να κρατήσει στην προσωπική του αρμοδιότητα τους τομείς Εξωτερικών και Αμυνας, επιδεικνύοντας τις αρχηγικές του ικανότητες.

Σύμφωνα με το καταμερισμό που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ ο Στ. Μάνος αναλαμβάνει επικεφαλής του ΚΤΕ Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία υπάγονται τα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Γ. Αλογοσκούφης τοποθετείται στο ΚΤΕ Οικονομικών υποθέσεων (υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών), ενώ η Ντ. Μπακογιάννη στον τομέα Ανάπτυξης (υπουργεία Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, Εμπορίου, Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού). Ο Πρ. Παυλόπουλος τοποθετείται επικεφαλής του ΚΤΕ Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Β. Μιχαλολιάκος στον τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων (υπουργεία Υγείας, Πρόνοιας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων), ο Β. Μεϊμαράκης στον τομέα Υποδομών (υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και Επικοινωνιών) και ο Σ. Τσιτουρίδης στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οποίο υπάγονται τα υπουργεία Γεωργίας, Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου.

Οι επικεφαλής των οκτώ τομέων θα συντονίζουν τις επιμέρους ΟΚΕ και θα έχουν την ευθύνη για "την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και άσκηση ελέγχου", ενώ θα αναλάβουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση για θέματα αρμοδιότητάς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ