Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το "θαύμα" των ΗΠΑ

Είναι γνωστό ότι το αμερικανικό "θαύμα" στην οικονομία περιφέρεται ανά την υφήλιο και πλασάρεται ως το πρότυπο - μαζί με αυτό της Βρετανίας... - για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι χώρες που θέλουν να βρεθούν σε τροχιά "ανάπτυξης", να είναι "ανταγωνιστικές", κ.ο.κ. Ομως, πίσω από το κάθε"θαύμα", πρέπει πάντα να αναζητούνται οι δούλοι και τα θύματα. Στις "πολιτισμένες" ΗΠΑ, λοιπόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας, οι πεινασμένοι - "κοινωνική κατηγορία" πολύ κάτω από τους φτωχούς, που "αναπτύσσεται" στον ανεπτυγμένο καπιταλισμό - ανέρχονται σε 11,9 εκατομμύρια άτομα, από τα οποία τα 4,2 εκατομμύρια βρίσκονται σε άθλια κυριολεκτικά κατάσταση.

Την ίδια στιγμή όμως, η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση, η Second Harnest, υπολογίζει ότι οι πεινασμένοι ανέρχονται σε 30 εκατομμύρια άτομα, ενώ 26 εκατομμύρια από αυτούς τρέφονται από λαϊκά συσσίτια. Το πλέον συγκλονιστικό είναι ότι το 42% από τα 26 εκατομμύρια είναι παιδιά!!.

Τέτοια πρότυπα θαυμάζει και επιχειρεί να εφαρμόσει και στη χώρα μας η κυβέρνηση Σημίτη. Γι' αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ