Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
"Ισχύουν οι κείμενες ρυθμίσεις"

Την εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη σύγχυση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων. Διευκρινίσεις για την εγκύκλιο Φαρμάκη

"Εχω πει χίλιες φορές και θα το επαναλάβω για άλλη μια ότι υπάρχει κείμενη νομοθεσία και αυτή εφαρμόζεται",τόνισε κατηγορηματικά χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου, σε συνέντευξη Τύπου προς τους εργατικούς συντάκτες, αναφερόμενος στους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ.

Οσο για τις επικουρικές συντάξεις,οι οποίες, σύμφωνα με το νόμο 2084/92 θα καθηλωθούν στο 20% της κύριας σύνταξης από 1.1.98, ο υπουργός, επιτείνοντας τη σύγχυση που συστηματικά καλλιεργεί, είπε ότι ο "νόμος ισχύει μέχρι να... αλλάξει".Συμπλήρωσε, δε, ότι το θέμα είναι "ανοιχτό" και θα συζητηθεί στον "κοινωνικό διάλογο"... Ετσι, ο υπουργός χωρίς να αναλαμβάνει καμιά απολύτως δέσμευση για αλλαγή της επίμαχης διάταξης, συνέδεσε την όποια απόφαση της κυβέρνησης και με το αποτέλεσμα των αναλογιστικών μελετών των ταμείων, κάτι που έτσι κι αλλιώς προβλέπεται από τον 2084!

Σχετικά με την πρόσφατη εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκη - σύμφωνα με την οποία δε μεταβάλλονται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για όσους τεκμηριώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι την 31/12/97 και συνεχίζουν να εργάζονται - διευκρινίστηκε ότι το ίδιο ισχύει και για όσους τεκμηριώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης μέχρι τις 31.12.97, π. χ. μητέρες με ανήλικα παιδιά. Επίσης, για τους παραπάνω το ύψος της επικουρικής σύνταξης υπολογίζεται με τα σημερινά δεδομένα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,ότι οι αποφάσεις για το λεγόμενο "μεγάλο πακέτο" του ασφαλιστικού (δηλαδή, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, παροχές κ. ά.) θα παρθούν μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές,ο υπουργός απάντησε ότι το θέμα θα απασχολήσει τον "κοινωνικό διάλογο" στη δεύτερη "φάση" του και οι αποφάσεις θα παρθούν στο τέλος του 1998.

Στη χτεσινή συνέντευξη εκφράστηκε η ικανοποίηση της κυβέρνησης για τους ρυθμούς του "κοινωνικού διαλόγου" και η ελπίδα να διατηρηθεί το ίδιο κλίμα... Οι συζήτηση για απασχόληση - εργασιακά υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτώβρη αρχές Νοέμβρη και για το ασφαλιστικό στο τέλος του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ