Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέγα πλήθος και έκρηξη ελπίδας
  • Αν και ο χώρος, που χρησιμοποιείται φέτος για το Φεστιβάλ είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν των προηγούμενων στην Καισαριανή, αποδείχτηκε μικρός για να χωρέσει το μέγα πλήθος
  • Ηδη η συμμετοχή του κόσμου, η ένταση και ο παλμός, ειδικά της νεολαίας, δημιουργεί πραγματικό ενθουσιασμό και αισιοδοξία

Ηταν έκρηξη! Μισή ώρα, το λιγότερο, χρειαζόσουν να περιμένεις για να μπεις στο χώρο του Φεστιβάλ. Αδιαχώρητο σε όλες τις εισόδους και παντού μεγάλες ουρές. Μέσα όλοι οι χώροι ασφυκτικά γεμάτοι.

Και όλοι να συζητούν και να λένε για το μέγα πλήθος, αλλά και να κάνουν συγκρίσεις με τις πρώτες μέρες των προηγούμενων Φεστιβάλ. Μια μικρή "λεπτομέρεια" εκτινάζει στα ύψη τον ενθουσιασμό. Ο χώρος που χρησιμοποιείται φέτος για τις εκδηλώσεις, είναι 2,5 και πλέον φορές μεγαλύτερος από αυτόν του Σκοπευτηρίου Καισαριανής και αποδείχτηκε μικρός!

Νέοι άνθρωποι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως μας είπε ο Αλέκος Μαρινάκης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, γέμισαν από την πρώτη μέρα ασφυκτικά τους χώρους του Φεστιβάλ. "Ηταν έκπληξη ακόμα και για μας, που ξέραμε τη δουλιά που είχαν κάνει οι Οργανώσεις της ΚΝΕ", μας είπε ο Λάζαρος Σορόπουλος,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ για να συνεχίσει λέγοντας: "Δεν ήταν όμως κεραυνός εν αιθρία. Εχει να κάνει με το πολύ μεγάλο άνοιγμα όλων των Οργανώσεων του Λεκανοπεδίου, που όμοιό του δεν υπάρχει. Πάνω από ένα εκατομμύριο ανακοινώσεις μοιράστηκαν στις χιλιάδες, πραγματικά, εξορμήσεις που έγιναν σε στέκια νεολαίας από τον Ιούνη, όταν ξεκίνησε η προφεστιβαλική δραστηριότητα μέχρι την παραμονή του Φεστιβάλ".

Επιβεβαιώνεται η ανοδική πορεία

"Επιβεβαιώνεται, συμπλήρωσε ο Α. Μαρινάκης, η διαρκής ανοδική πορεία του μοναδικού νεολαιίστικου θεσμού που η ΚΝΕ καθιέρωσε. Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά φέτος από την πρώτη κιόλας μέρα του φεστιβάλ, ότι η φωνή της ΚΝΕ φτάνει σε όλους τους νέους, που δε συμβιβάζονται, που δεν εφησυχάζουν, που διεκδικούν, που αγωνίζονται".

Αυτοί ο νέοι δείχνουν ότι δεν έρχονται μέχρι τα Ιλίσια απλώς για να παρακολουθήσουν κάποιες εκδηλώσεις. Συμμετέχουν ενεργά σε αυτές, δείχνουν ενδιαφέρον για ό,τι συμβαίνει γύρω τους, συζητούν. Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνεται από μια ακόμη έκπληξη. Ηταν τόσες οι κάρτες γνωριμίας που συμπληρώθηκαν την πρώτη κιόλας μέρα, ώστε υπερκάλυψαν τον αριθμό εκείνον που είχαν συμπληρωθεί όλες τις ημέρες του 21ου Φεστιβάλ.

Είναι τέτοια η συμμετοχή του κόσμου και τόση η ένταση, ο παλμός, ειδικά της νεολαίας, που δημιουργεί πραγματικό ενθουσιασμό και αισιοδοξία σε όλους. Και σε όσους είχε μείνει έστω και μια μικρή αμφιβολία μήπως δε δούλεψαν αρκετά για το τελικό αποτέλεσμα, από την πρώτη κιόλας μέρα φάνηκε ότι ίσως να μην υπήρχε τίποτα καλύτερο να κάνουν. Αποζημιώνονται με τον καλύτερο τρόπο όταν βλέπουν ότι ούτε καρφίτσα δεν πέφτει στον τεράστιο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Ποσοτικό και ποιοτικό άλμα

Ενα απ' τα καινούρια σημεία του φετινού, 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή είναι και ο χώρος που το "φιλοξενεί". Οι διοργανωτές επισημαίνουν πως η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία. "Θέλαμε έναν μεγαλύτερο χώρο, γιατί πιστεύαμε στη μεγαλύτερη συμμετοχή της νεολαίας, που είχε φανεί άλλωστε απ' όλες τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν το χρόνο που μας πέρασε", είπε στον "Ρ" ο Λαζ. Σορόπουλος. Κι έτσι η επιλογή, μετά την προχθεσινή κοσμοσυρροή, αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Αποδείχτηκε αναγκαία.

Ο ωφέλιμος χώρος που χρησιμοποιεί φέτος στην Πανεπιστημιούπολη το Φεστιβάλ, εκτιμάται ότι είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερος απ' ό,τι ο χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής, που φιλοξένησε αρκετά απ' τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ των τελευταίων χρόνων. Επίσης, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν φέτος για τις κατασκευές, σε σχέση με τα υλικά του 21ου Φεστιβάλ, είναι τουλάχιστον τριπλάσια. "Επιδίωξή μας ήταν να κάνουμε ένα ποσοτικό και ποιοτικό άνοιγμα του χώρου προς τη νεολαία. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο μπροστά όσον αφορά την αισθητική των κατασκευών και τη λειτουργικότητά τους. Ετσι πιστεύουμε πως με αυτές τις κατασκευές μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατότητα επικοινωνίας με το κοινό", συμπλήρωσε ο Λαζ. Σορόπουλος.

Πρέπει, για μια ακόμα φορά, να σημειωθεί εδώ πως από τις 29 Αυγούστου εργάστηκαν εθελοντικά και ακούραστα εκατοντάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης στα Ιλίσια. Το αποτέλεσμα τελικά τους δικαίωσε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ