Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Ρίχνει απόβλητα στη θάλασσα

Εκτός από το περιβάλλον, ο ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι μολύνει και τη θάλασσα. Σύμφωνα με καταγγελία της Νομαρχίας Πειραιά, η ΔΕΗ παράνομα συνεχίζει τη ρήξη αποβλήτων στη θάλασσα. Γεγονός που επιβεβαιώνει και ο διοικητής του Λιμενικού Ν. Σερέτης με έγγραφό του προς τη Νομαρχία. Τα απόβλητα που ρίχνονται στη θάλασσα είναι στερεά σωματίδια χρώματος κίτρινου και καφέ που επιπλέουν.

Η ΔΕΗ το καλοκαίρι είχε ζητήσει από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχίας την άδεια διάθεσης των αποβλήτων στη θάλασσα. Στις 23/7 η Διεύθυνση απάντησε ότι δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί τέτοια άδεια, διότι η περιοχή του Αγ. Γεωργίου δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές διάθεσης υγρών βιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων. Η ΔΕΗ όμως αδιαφόρησε για την απάντηση.

"Ενώ έχουν δαπανηθεί δισ. για τον καθαρισμό των λυμάτων στο εργοστάσιο της Ψυττάλειας, δεν είναι δυνατόν μία επιχείρηση και μάλιστα του Δημόσιου Τομέα όπως η ΔΕΗ να μην προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες για την ασφαλή απόρριψη των αποβλήτων της", σημειώνεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ