Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποκαλυπτική επιστολή για τον τηλεμαραθώνιο

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τον τηλεμαραθώνιο στο "Μέγκα" στις 23 και 24 Σεπτέμβρη, αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι πραγματικές επιδιώξεις τέτοιων ψευτοφιλανθρωπιών.

Μια τέτοια διάσταση αποκαλύπτεται από μια χτεσινή επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) προς το "Μέγκα", που κοινοποιείται προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον υφυπουργό Πρόνοιας Θ. Κοτσώνη, τον γενικό γραμματέα Π. Αποσκίτη, τη Διεύθυνση Ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Δυο πράγματα φαίνονται απ' την επιστολή:

  • Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ αντί να μπει επικεφαλής στον αγώνα διεκδικώντας απ' την πολιτεία μέτρα για την αξιοπρέπεια και την ουσιαστική φροντίδα των ΑΜΕΑ εκλιπαρεί τη συμμετοχή της σε μια εκπομπή για να "ωφεληθούν τα παιδιά τους", όπως γράφει στην επιστολή της.
  • Μέσα απ' την επιστολή φαίνεται και πώς "κλείνονται" οι συμμετοχές σε τέτοιου είδους εκπομπές.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

"Κύριοι,

Η ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ με το υπ' αριθμ. 990/12.9.97 έγγραφό της, σας γνωστοποιούσε ότι από σχετικά δημοσιεύματα αφήνετο να εννοηθεί ότι ο τηλεμαραθώνιος θα καλύπτει όλο το φάσμα της Νοητικής Υστέρησης, πράγμα το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αφορά περιορισμένο αριθμό φορέων (5), που εκπροσωπούν περίπου 250 Ατομα με Νοητική Υστέρηση. Ενώ αναμέναμε τη συνεργασία μαζί σας, καινούρια δημοσιεύματα (Νέα 18.8.97) και ραδιοφωνικές εκπομπές (κύριου Τσίμα πρωί 19ης Σεπτεμβρίου), αναφέρουν πως "ο τηλεμαραθώνιος, τον οποίο οργανώνει η Μελεδώνη, επιχειρεί να αγγίξει ένα καυτό πρόβλημα: Την περίθαλψη, κοινωνική ένταξη, δημιουργική ενασχόληση και γενικά τη βοήθεια 210.000 Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες". Οπως αντιλαμβάνεστε κι όπως σας είχαμε τονίσει τηλεφωνικώς και με το υπ' αριθμ. 990/12.9.97 σχετικό έγγραφο, φορείς μας απ' όλο τον ελλαδικό χώρο, μας τηλεφωνούν αναμένοντας ότι τα παιδιά τους θα ωφεληθούν απ' αυτή την προσπάθεια".

Και η επιστολή καταλήγει: "Κατόπιν των ανωτέρω θεωρούμε ότι είναι απολύτως ορθό και αναγκαίο τουλάχιστον να εκπροσωπηθεί η Ομοσπονδία μας στον τηλεμαραθώνιο, δεδομένου ότι αποτελεί το δευτεροβάθμιο κοινωνικό - συνδικαλιστικό όργανο του Γονεϊκού Κινήματος και εκπροσωπεί 96 Συλλόγους Γονέων σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων η πλειοψηφία εκπροσωπεί Ατομα με Νοητική Υστέρηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ