Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνένοχοι στο αντιεκπαιδευτικό έγκλημα

Υπό καθεστώς "ομηρίας" θέτει δασκάλους και νηπιαγωγούς η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που χτες αποφάσισε να προτείνει στις συνελεύσεις των συλλόγων να εξουσιοδοτήσουν το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ να προχωρήσει και σε απεργίες μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Η ΔΕΕ όχι μόνο καταψήφισε την πρόταση αλλά κατέθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης του κλάδου, καταγγέλλοντας παράλληλα τους εμπνευστές και τις συνέπειες των αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Με εισήγησή του προς τους συλλόγους δασκάλων και νηπιαγωγών της χώρας, το ΔΣ της ΔΟΕ μέσα από ένα γενικόλογο πλαίσιο διαπιστώσεων και αιτημάτων, από το οποίο απουσιάζει το αίτημα για ανατροπή του νόμου, προτείνει να το εξουσιοδοτήσουν να προχωρήσει και σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στο προσεχές τετράμηνο ενώ η μορφή, η διάρκεια και ο χρόνος πραγματοποίησης των όποιων κινητοποιήσεων θα καθοριστεί με βάση τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που θα φανούν στην ολομέλεια και τη δυναμική του κινήματος που θα αναπτυχθεί. Ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτώβρη ενώ θα προηγηθούν οι γενικές συνελεύσεις των συλλόγων.

Την παραπάνω απόφαση στήριξαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ την καταψήφισε προτείνοντας την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των συλλόγων με μοναδικό θέμα τις μεταρρυθμίσεις από 22 Σεπτέμβρη μέχρι 2 Οκτώβρη, ολομέλεια προέδρων στις 3 Οκτώβρη, 24ωρη απεργία στις 14 Οκτώβρη με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στις έδρες των νομών, 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη 22 - 23 Οκτώβρη με συγκεντρώσεις την πρώτη μέρα και κοινές συγκεντρώσεις με Εργατικά Κέντρα και ΓΣΕΕ τη δεύτερη. Ως διεκδικητικό πλαίσιο η ΔΕΕ προτείνει την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και την ανατροπή του στην πράξη και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, ενώ καταγγέλλει τις συνέπειες των μέτρων που γκρεμίζουν το δωρεάν της δημόσιας εκπαίδευσης, εμπορευματοποιούν τη γνώση και ανατρέπουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών εντείνοντας την αυταρχικότητα στην εκπαιδευτική λειτουργία.

Ο Θ. Γκεσούλης,εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ τόνισε στο "Ρ" ότι "ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ, σε αγαστή συνεργασία αποφάσισαν να θέσουν "υπό ομηρία" τον κλάδο για τους επόμενους τέσσερις μήνες διευκολύνοντας έτσι την κυβέρνηση να εφαρμόσει τον αντιεκπαιδευτικό της νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε. Η πρόταση για εν λευκώ εξουσιοδότηση που κατεβαίνει στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων στηρίχτηκε στην εκ των προτέρων εκτίμησή τους ότι "δεν τραβάει ο κόσμος" ή ότι "δεν υπάρχει αγωνιστική διάθεση", αλλά στην ουσία στοχεύει στο να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση για να περάσει "στα μαλακά" τα σχέδιά της".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενημέρωση, κωλυσιεργία, αγωνιστική απραξία (2004-08-27 00:00:00.0)
Ακαρπη η χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ (1998-08-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικές αποφάσεις στις γενικές συνελεύσεις (1998-05-21 00:00:00.0)
Κάλεσμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις (1998-05-15 00:00:00.0)
Ψάχνουν πλειοψηφική πρόταση (1997-10-03 00:00:00.0)
Μετά τις γιορτές θα αποφασίσουν αν θα απεργήσουν (1996-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ